cookie-og-privatlivspolitik
Katrine Jensen rækker triumferende armen i vejret efter sejren i U/18-pigernes maratonkajak.

2

Billeder

Katrine Jensen rækker triumferende armen i vejret efter sejren i U/18-pigernes maratonkajak.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Maribos stjernefrø dobbelt dansk mester

Verdensmesteren besejret i spurtdrama i tropiske 30 grader på Maribo Søndersø.
10. august 2020 kl. 12:02 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Stjernefrøet Katrine Jensen fra Maribo Kajakklub blev en af de helt store vindere ved de danske maratonmesterskaber på Maribo Søndersø ved at vinde to guldmedaljer samt en sølvmedalje. Men mesterskaberne vil også huskes for en overraskende vinder hos mændene, hvor den dobbelte verdensmester Mads Brandt Pedersen blev slået i et medrivende spurtdrama.

Om det er på de korte eller lange distancer, så er der ingen over eller ved siden af Katrine Jensen blandt de danske pigeungdomsroere.

Den brølstærke Maribo-roer fulgte fredagens triumf i short track - 3,8 kilometer med to overbæringer - op med en overbevisende sejr i lørdagens enerkajak over 21,5 kilometer med fem overbæringer.

Søndag havde Katrine Jensen muligheden for at blive tredobbelt mester, men i U/18 toerkajak måtte hun og Sara Milthers, Hellerup "nøjes" med andenpladsen efter Astrid Reinholt, Lyngby, og Pernille Hostrup, Vallensbæk.

Finn Larsen: - Katrine og Sara, som havde lidt problemer i lørdagens enerløb, blev sat på første overbæring og kom derfor ikke i spil til førstepladsen. Men vinderne Sara B. Andersen og Siri Bach Nielsen fra Vallensbæk roede også stærkt, siger sportschef Finn Larsen, Maribo Kajakklub.


Afgjort på de sidste meter

Danmark verdens bedste langdistancekajakroere med den dobbelte verdensmester Mads Brandt Pedersen i spidsen. Han var favorit til at vinde sit sjette danske mesterskab i enerkajak på stribe, men det lykkedes ikke.

I et drama, som først fandt sin afgørelse på de sidste meter ind mod målstregen efter godt 29 kilometer på vandet i tropiske 30 grader på Maribo Søndersø, blev den unge komet, Thorbjørn Rask fra Silkeborg Kajakklub, ny dansk mester i enerkajak ved at vinde spurten over klubkammeraten Mads Brandt Pedersen.

- Jeg er meget overrasket, men også meget lykkelig over, at det lykkedes for mig at vinde over Mads. Det var et løb, hvor jeg skulle kæmpe hårdt for at hænge på Mads, der flere gange lavede ryk for at komme væk. Det lykkedes heldigvis for mig, og min plan var så at slå til på de sidste 150 meter, hvor jeg har en god spurt, sagde Thorbjørn Rask der også vandt fredagens short track over Mads Brandt Pedersen efter samme recept.

Mads Brandt Pedersen var naturligvis skuffet, men fattet efter nederlaget:

- Jeg er lidt skuffet over, at det ikke lykkedes for mig at sætte Thorbjørn inden spurten. Men han er en hård modstander, så nu må jeg hjem og træne lidt mere på sprint, så jeg kan tage ham i en spurt næste gang.

Hos kvinderne levede Emilie Rosenkilde fra Nybro-Furå op til favoritværdigheden og sikrede sig sit tredje mesterskab på stribe.


Ny dansk mester

Philip Knudsen fra Lyngby blev ny dansk mester i U/18 drenge, hvor Maribos Mark Pedersen vandt sølv. Maribo-roeren blev således dobbelt medaljevinder, eftersom han fredag vandt bronze i short track.

Jeppe Borggaard blev ligesom Katrine Jensen tredobbelt medaljevinder. Han fulgte fredagens DM-guld i short track op med en bronzemedalje i U16 drenge enerkajak og DM-sølv i toer med klubkammeraten Malthe Kristiansen.

Purunge Frida O. Nielsen tog guld i U/10 piger, og medalje var der også til Anton Jensen, som blev nummer tre i U/12 drenge.

I masterklasserne vandt Maribo-roerne Kurt Andersen bronze i +65 og Torben Hansen sølv i +70.

Maribo Kajakklubs tidligere tredobbelte verdensmester, Lars Koch, som nu repræsenterer Nybro-Furå, gjorde comeback i mesterskabssammenhæng, og med succes. Han blev dobbelt dansk mester ved først at vinde +55 enerkajak og dernæst toerkajakken med Thor Nielsen, Sundby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce