cookie-og-privatlivspolitik
Johanna Westberg i aktion mod Viborg i det, der skulle vise sig at blive hendes sidste kamp på hjemmebane i denne sæson. Svenskeren er gravid.
Johanna Westberg i aktion mod Viborg i det, der skulle vise sig at blive hendes sidste kamp på hjemmebane i denne sæson. Svenskeren er gravid.
Foto: Anders Knudsen

Sport

NFH-topscorer er gravid

NFH svækkes voldsomt i resten af sæsonen.
30. november 2018 kl. 11:55 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Rygterne har floreret flittigt, siden Johanna Westberg forrige mandag meldte afbud til det forestående EM i Frankrig, hvor hun var tiltænkt en central rolle på det svenske landshold.

Er hun gravid?

Svaret er ja. I dag bekræfter NFH, at 28-årige Johanna Westberg er i lykkelige omstændigheder. Dermed har hun spillet sin sidste kamp i denne sæson.

Det er et gevaldigt tilbageslag for NFH's sportslige ambitioner for sæsonen, da Johanna Westberg er den absolutte angrebsprofil, og har spillet en fremragende efterårssæson, hvor hun lige nu topper topscorerlisten i kvindernes Håndboldliga med 95 fuldtræffere.

- Vi er selvfølgelig glade på Johannas vegne. Det er en glædelig begivenhed. Det skal vi ikke glemme, siger træner Jakob Larsen, der dog godt er klar over, at det går ud over holdets sportslige muligheder i denne sæson.

- Det vil give os nogle store sportslige udfordringer. Det hersker der ingen tvivl om, siger Jakob Larsen, der allerede har haft rigeligt at se til med Kristina "Mulle" Kristiansens håndskade tidligere på sæsonen. En skade den lille playmaker netop er kommet tilbage fra.


Afløser findes internt

- Jeg kan godt lide udfordringer, og synes også jeg har løst dem indtil videre, men dette her bliver rigtig svært at løse, medgiver træneren.

Han peger på, at Isabella Fazekas Jakobsen kan overtage Johanna Westbergs plads på venstreback i angrebet, men da hun indtil nu stort set kun har optrådt i forsvaret, kræver det noget tilvænning for den tidligere Ajax-spiller.

- På stående fod bliver det Isabella, der skal spille venstre back, og så må vi skifte lidt mellem de øvrige bagspillere, vi har i truppen siger Jakob Larsen, der har tænkt tanken, at hente en forstærkning udefra.

- Men hvor finder man en venstre back på Johannas niveau midt i sæsonen, spørger træneren retorisk, og peger på at økonomien også spiller en væsentlig rolle i vurderingen.

- Vi har ikke uanede midler, og skulle der gå en spiller rundt et sted i Europa på nuværende tidspunkt, som vi kunne bruge, så tager hun sig godt betalt, fordi de jo godt er klar over, at vi akut har brug for hende.

- Så det ville overraske mig meget, hvis vi kunne finde en løsning udefra, siger træneren, der har sonderet markedet, og ikke mindst hvad det koster hos diverse spilleragenter.


Problem i andre klubber

NFH er langtfra den eneste klub, der er blevet "ramt" af graviditeter på bærende spillere i de seneste sæsoner.

I det nu tidligere FC Midtjylland stod man i sidste sæson pludselig uden stregspillere, da både Sabine Pedersen og Linn Blohm gik på barsel. I samme sæson blev bagspilleren Trine Troelsen også gravid, og efter navneskiftet til Herning-Ikast må klubben se bort fra norske Stine Skogrand resten af sæsonen.

Da NFH blev dansk mester i 2017, var det Team Esbjerg, der måtte undvære holdets helt store profil Estavana Polman i anden turneringshalvdel. Det betød, at vestjyderne gled helt ned under slutspilspladserne, og daværende træner Lars Frederiksen blev fyret.

Så galt går det næppe for NFH, der efter et glimrende efterår har ni points ned til TTH Holstebro under slutsspilsstregen.

Men den nuværende tredjeplads i grundspillet kan blive mere end svært at holde fast i for "de gulblusede", der i dag rejser til Club La Santa på Lanzarote på træningslejr.

Johanna Westberg er sat til at nedkomme i juni, og hun har til sommer stadig to år tilbage af sin kontrakt med NFH.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce