Annonce
Sport

NFH-topscorer er gravid

Johanna Westberg i aktion mod Viborg i det, der skulle vise sig at blive hendes sidste kamp på hjemmebane i denne sæson. Svenskeren er gravid. Foto: Anders Knudsen

NFH svækkes voldsomt i resten af sæsonen.

NYKØBING Rygterne har floreret flittigt, siden Johanna Westberg forrige mandag meldte afbud til det forestående EM i Frankrig, hvor hun var tiltænkt en central rolle på det svenske landshold.

Er hun gravid?

Svaret er ja. I dag bekræfter NFH, at 28-årige Johanna Westberg er i lykkelige omstændigheder. Dermed har hun spillet sin sidste kamp i denne sæson.

Det er et gevaldigt tilbageslag for NFH's sportslige ambitioner for sæsonen, da Johanna Westberg er den absolutte angrebsprofil, og har spillet en fremragende efterårssæson, hvor hun lige nu topper topscorerlisten i kvindernes Håndboldliga med 95 fuldtræffere.

- Vi er selvfølgelig glade på Johannas vegne. Det er en glædelig begivenhed. Det skal vi ikke glemme, siger træner Jakob Larsen, der dog godt er klar over, at det går ud over holdets sportslige muligheder i denne sæson.

- Det vil give os nogle store sportslige udfordringer. Det hersker der ingen tvivl om, siger Jakob Larsen, der allerede har haft rigeligt at se til med Kristina "Mulle" Kristiansens håndskade tidligere på sæsonen. En skade den lille playmaker netop er kommet tilbage fra.

Afløser findes internt

- Jeg kan godt lide udfordringer, og synes også jeg har løst dem indtil videre, men dette her bliver rigtig svært at løse, medgiver træneren.

Han peger på, at Isabella Fazekas Jakobsen kan overtage Johanna Westbergs plads på venstreback i angrebet, men da hun indtil nu stort set kun har optrådt i forsvaret, kræver det noget tilvænning for den tidligere Ajax-spiller.

- På stående fod bliver det Isabella, der skal spille venstre back, og så må vi skifte lidt mellem de øvrige bagspillere, vi har i truppen siger Jakob Larsen, der har tænkt tanken, at hente en forstærkning udefra.

- Men hvor finder man en venstre back på Johannas niveau midt i sæsonen, spørger træneren retorisk, og peger på at økonomien også spiller en væsentlig rolle i vurderingen.

- Vi har ikke uanede midler, og skulle der gå en spiller rundt et sted i Europa på nuværende tidspunkt, som vi kunne bruge, så tager hun sig godt betalt, fordi de jo godt er klar over, at vi akut har brug for hende.

- Så det ville overraske mig meget, hvis vi kunne finde en løsning udefra, siger træneren, der har sonderet markedet, og ikke mindst hvad det koster hos diverse spilleragenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problem i andre klubber

NFH er langtfra den eneste klub, der er blevet "ramt" af graviditeter på bærende spillere i de seneste sæsoner.

I det nu tidligere FC Midtjylland stod man i sidste sæson pludselig uden stregspillere, da både Sabine Pedersen og Linn Blohm gik på barsel. I samme sæson blev bagspilleren Trine Troelsen også gravid, og efter navneskiftet til Herning-Ikast må klubben se bort fra norske Stine Skogrand resten af sæsonen.

Da NFH blev dansk mester i 2017, var det Team Esbjerg, der måtte undvære holdets helt store profil Estavana Polman i anden turneringshalvdel. Det betød, at vestjyderne gled helt ned under slutspilspladserne, og daværende træner Lars Frederiksen blev fyret.

Så galt går det næppe for NFH, der efter et glimrende efterår har ni points ned til TTH Holstebro under slutsspilsstregen.

Men den nuværende tredjeplads i grundspillet kan blive mere end svært at holde fast i for "de gulblusede", der i dag rejser til Club La Santa på Lanzarote på træningslejr.

Johanna Westberg er sat til at nedkomme i juni, og hun har til sommer stadig to år tilbage af sin kontrakt med NFH.

  • Johanna Westberg i aktion mod Viborg i det, der skulle vise sig at blive hendes sidste kamp på hjemmebane i denne sæson. Svenskeren er gravid. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier