cookie-og-privatlivspolitik
Lærke Nolsøe jubler over en scoring i VM-kampen mod Frankrig fredag.
Foto: CHARLY TRIBALLEAU/Ritzau Scanpix

Sport

Nolsøe efter VM-triumf: - Den vildeste følelse nogensinde

NFH-spilleren Lærke Nolsøe var med til at sende de forsvarende verdensmestre ud af VM i kvindehåndbold.
06. december 2019 kl. 14:41 Af Jakob Poulsen

Annonce

- Det er den vildeste følelse nogensinde! Man er totalt overvældet af følelser. Jeg er så stolt af mit hold og alle omkring det!

Det var naturligt nok de store følelsers aften i Japan for spillerne på det danske kvindelandshold efter, at de fredag eftermiddag dansk tid og fredag aften japansk tid sendte de forsvarende verdensmestre fra Frankrig ud af VM i kvindehåndbold med en sejr på 20-18 efter dansk føring på 9-7 ved pausen.

Og blandt de jublende glade danske spillere, er NFHs venstrefløj Lærke Nolsøe, som er kvinden bag det ovenstående citat. Hun havde sin store andel i den danske triumf med tre scoringer og flere andre gode aktioner.

Danskerne var maksimalt presset før kampen, da holdet var tvunget til at vinde for at gå videre. Hidtil har VM-turneringen bud på sejre over Australien, uafgjort mod Sydkorea og nederlag til Tyskland for et svingende dansk landshold.

Men de kunne, da de skulle.
- Det har været en kæmpe rutsjebanetur... Vi har været hele følelsesregistret igennem på meget få timer, men det er det, der er fedt ved sport. Vi har virkelig formået at rykke tættere sammen i bussen, og det er bare en kæmpe kvalitet som hold, siger Lærke Nolsøe.

Hun har undervejs i turneringen delt spilletiden på venstre fløj med Odenses Freja Cohrt.
- På landsholdet handler det om at gribe chancen, når man får den. Alle, som er med, er sindssygt dygtige, og derfor er spilletid aldrig sikkert. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at gøre mit bedste, når chancen byder sig! Det giver mig en dejlig ro, at jeg har prøvet en slutrunde før, lyder det fra NFH'eren med de nordjyske rødder.

Lærke Noløse var også med ved EM sidste år.

Og hvad så nu?
- Sejren skal nydes med en masse godt humør, og så skal vi bare være sammen som trup. Vi har en vigtig opgave igen på søndag, slutter Lærke Nolsøe.

Danmark spiller nemlig sin første kamp i mellemrunden på søndag mod Norge. De to øvrige modstandere er Holland og Serbien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce