cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Nielsen gør trænerjobbet færdigt i Søllested og skifter til sommer til Nordfalster.

2

Billeder

Nikolaj Nielsen gør trænerjobbet færdigt i Søllested og skifter til sommer til Nordfalster.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Nordfalster henter Søllested-træner

Michael Jørgensen stopper som træner efter mindre end et halvt år.
05. januar 2021 kl. 18:00 Af Thomas Jensen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Trænerægteskabet mellem Nordfalster fB og Michael Jørgensen blev aldrig lykkeligt.

Mindre end et halvt år efter sin tiltrædelse er Michael Jørgensen fortid i Nordfalster.

Det var ellers med store ambitioner, at den tidligere Skovshoved-træner og spiller i Brønshøj og Næstved tiltrådte, men det lykkedes ham aldrig at få løftet spillerne op på det niveau, han gerne ville.

- Jeg vidste godt, at spillernes tilgang til fodbold var anderledes, end jeg har været vant til i København, men jeg kunne ikke rykke på deres indstilling til at komme til træning og kamp.

- Og frem for alt var spillernes ambitioner ikke store nok i forhold til at dygtiggøre sig og drive det til noget, siger Michael Jørgensen, der - efter kort tid - så, hvor det bar hen.

- Vi blev enige om at give det chancen i et halvt år, men det lykkedes bare ikke, konstaterer Michael Jørgensen, der uden held forsøgte at hente nye spillere til klubben.

- Der skulle syv-otte nye spillere til, der kunne træne to gange om ugen, og jeg har også haft kontakt med nogle, men der var ingen, der havde lyst eller ambitioner, siger den nu forhenværende fodboldtræner.

- Vi skilles i bedste forståelse uden bad feelings, siger Nordfalster-formand Peter Høy, der sammen med Michael Jørgensen måtte erkende, at matchet ikke var det rigtige.

- Men han er en knalddygtig træner, understreger formanden.

Det har sendt Nordfalster på trænerjagt. Afløseren har man fundet, men først fra sommer.

Nikolaj Nielsen, der i tre sæsoner har stået i spidsen for Søllested i LF-serien, er udset som manden, der skal føre Nordfalster videre.

Den 28-årige træner, der tidligt måtte opgive en lovende spillerkarriere på topniveau på grund af skader, har underskrevet en aftale på 2½ halvt år, men først fra 1. juli 2021.

- Vi ville gerne have haft Nikolaj Nielsen nu, men vi har fuld respekt for, at han ønsker at gøre tingene ordentligt færdig i Søllested. Det viser, at han er et godt menneske, siger Peter Høy, der er overbevist om, at Nikolaj Nielsen er den helt rigtige.

- Han kender fodbolden på Lolland-Falster og har bevist i Søllested, at han er en ung, ambitiøs og fremadstormende træner, som vil passe godt ind i vores klub, nævner Peter Høy.

Nikolaj Nielsen havde netop forlænget sin kontrakt i Søllested til udgangen af 2022, men da tilbudet fra Nordfalster indløb, var han ikke i tvivl om, at tiden var inde til at komme videre og prøve sig af på et højere niveau.


Kunne ikke sige nej

- Jeg har store ambitioner og ser Nordfalster som et godt skridt i min udvikling som træner. De har nogle dygtige spillere, der har spillet på højere niveau, og det bliver en stor udfordring for mig, siger Nikolaj Nielsen, der er på det rene med, at han kan overtage et LF-seriehold, hvis Nordfalster skulle være så uheldig at rykke ud af Sjællandsserien.

- Men jeg kommer til et nyt miljø, hvor jeg skal lære nye mennesker at kende, samtidig med at Nordfalster har en stor og bred trup med et fornuftigt andethold også, og det bør være en fordel for klubben i det lange løb, siger Nikolaj Nielsen, der ikke ønskede at forlade Søllested allerede nu.

- Det ville jeg ikke byde klubben, som troede på mig, da jeg var helt grøn og uprøvet, så jeg vil gerne slutte i Søllested på en ordentlig måde, og ingen tvivl om at det bliver svært at forlade min barndomsklub, understreger Nikolaj Nielsen.

I Søllested er man ifølge sportsligt ansvarlig Lasse Larsen kede af at miste Nikolaj Nielsen.

- Vi ved godt, at trænere kun er til låns, men vi er dybt imponeret over det, Nikolaj har givet klubben. Det kan vi ikke takke ham nok for, og derfor er vi også ekstremt kede af, at han nu skal stoppe.

Hvem, der skal stå i spidsen for Nordfalster det næste halve år inden Nikolaj Nielsens tiltrædelse, er stadig ikke helt på plads.

- Vi håber at kunne melde noget ud sidst på ugen, siger formand Peter Høy.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce