Nykøbing Falster moser Viborg og drøner mod toppen

Nykøbing Falster og Johanna Westberg (til venstre) vandt onsdag aften over Viborg HK i den bedste kvindelige håndboldrække. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Viborg HK kæmpede i hele udekampen mod Nykøbing Falster Håndbold for at hente point, men det lykkedes ikke.

Nykøbing Falsters håndboldkvinder vil lege med i toppen af den bedste danske række.

Og den målsætning kom et stykke tættere på, da holdet vandt 32-26 hjemme over Viborg HK.

Det endte med at blive en overbevisende sejr, men i første halvleg så det ud til, at Viborg måske kunne skabe en overraskelse.

Viborg fulgte godt med i starten af kampen - især anført af den velspillende back Line Haugsted, som scorede på fire ud af fem forsøg i de første 30 minutter.

Det lykkedes Viborg at komme foran 10-9, men det blev også den sidste føring i hele kampen for udeholdet.

Nykøbing Falster gik til pause med en føring på 15-14 i en tæt første halvleg.

I anden halvleg var der større forskel på holdene, og Nykøbing Falster var i en styrende rolle med mest variation i spillet.

Nykøbing kom foran med 23-17, og selv om Viborg kæmpede hårdt for at komme tilbage, så blev der aldrig spænding om udfaldet.

Hjemmeholdets Johanna Westberg sendte det sidste mål i kassen til slutresultatet 32-26.

Med sejren rykker Nykøbing Falster op på tredjepladsen med 21 point efter 14 kampe. Viborg er placeret på syvendepladsen med 14 point.

Der var fuld spillerunde i ligaen onsdag, og i de øvrige tidlige kampe vandt TTH Holstebro med 25-23 hjemme over bundholdet EH Aalborg, mens Silkeborg-Voel hjemme slog Skanderborg med 31-26.

Senere onsdag vandt Odense Håndbold med hele 34-20 hjemme over Randers HK. Fynboerne topper tabellen med 28 point efter 14 ligasejre i træk.

Nærmeste forfølger til Odense er København Håndbold, som vandt 37-28 ude over Team Esbjerg.

Københavnerne, der vandt det danske mesterskab i sidste sæson, har 22 point på andenpladsen.

Team Esbjerg blev med nederlaget overhalet af Nykøbing Falster og er nu nummer fire med 20 point.

Også Herning Ikast har 20 point, efter at midtjyderne vandt 26-18 ude over Aarhus United, der har 17 point på sjettepladsen.

I bunden af rækken vandt Ajax København 17-15 hjemme over Ringkøbing Håndbold. Resultatet betyder, at Ajax nu er tredjesidst med fem point, mens Ringkøbing er næstsidst med fire point.