cookie-og-privatlivspolitik
Langrendsstjernen Therese Johaug har vundet adskillige medaljer til Norge ved vinter-ol. Nu kæmper hun for, at landets para-atleter får ordentlige støtte frem mod sommerens para-ol i Tokyo. (Arkivfoto)
Langrendsstjernen Therese Johaug har vundet adskillige medaljer til Norge ved vinter-ol. Nu kæmper hun for, at landets para-atleter får ordentlige støtte frem mod sommerens para-ol i Tokyo. (Arkivfoto)
Foto: Tt News Agency/Reuters

Sport

OL-guldvinder kritiserer norsk idrætstop for forskelsbehandling

Norges Idrætsforbund og OL-top er kommet i modvind, efter at para-atleter ikke fik del i ekstra OL-midler.
23. februar 2021 kl. 00:41 Af Ritzau

Annonce

Den norske langrendsstjerne Therese Johaug kritiserer mandag Norges Idrætsforbund og idrætsorganisationen Olympiatoppen for forskelsbehandling.

Det gør hun, efter at norske para-atleter ikke er blevet tilgodeset med ekstra midler frem mod OL i Tokyo.

32-årige Johaug er bestyrelsesmedlem i Stiftelsen VI - en organisation som arbejder for at give mennesker med nedsat funktionsevne et bedre liv.

Organisationen annullerede i sidste uge en samarbejdsaftale med Olympiatoppen, der efter planen skulle støtte paraidrætten med cirka 90 millioner kroner over fem år.

Bruddet skete, efter at Norges para-atleter for nylig ikke fik en del af et ekstra OL-tilskud fra myndighederne, som skulle bruges til forberedelserne til sommerens udsatte OL i Tokyo.

Annonce

Men det er uacceptabelt ifølge Stiftelsen VI og Therese Johaug, der mandag udtaler sig om sagen for første gang.

- Der er en grund til, at det hedder "VI". Vi er et hold, og det handler om at gøre hinanden gode. Mit ønske er, at de (para-atleterne, red.) skal få det, de fortjener, og det er det, som alle andre får.

- Der skal ikke være nogen forskelsbehandling, siger den tidligere OL-guldvinder i langrend til NRK.

I en pressemeddelelse sendt ud fredag i sidste uge erkendte Norges Idrætsforbund, at landets para-udøvere burde have fået sin del af det statslige ekstratilskud på cirka fire millioner kroner.

- I kraft af vores rolle som Norges Paralympiske Komité skal vi sørge for, at udøvere, som er aktuelle for para-OL i Tokyo, modtager deres retmæssige økonomiske og sportslige støtte frem mod legene, sagde topidrætschef Tore Øvrebø.

Annonce

Stiftelsen VI oplyste søndag, at den er i dialog med idrætsforbundet om sagen.

Para-OL i Tokyo afholdes efter planen fra den 24. august til 5. september - to uger efter afslutningen på OL i samme by.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE