cookie-og-privatlivspolitik
Lukas "Gla1ve" Rossander og holdkammeraterne formåede ikke at nå finalen i Royal Arena. (Arkivfoto)
Lukas "Gla1ve" Rossander og holdkammeraterne formåede ikke at nå finalen i Royal Arena. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sport

Ond ånd smadrer finaledrøm for Astralis i Royal Arena

Astralis tabte sin semifinale efter tre maps mod Team Vitality ved Blast-finalen foran fyldt hjemmebane.
28. november 2021 kl. 19:06 Af Ritzau

Semifinalen blev endestationen for Counter Strike-holdet Astralis ved Blast Premier Fall Final i Royal Arena i København.

Søndag aften tabte holdet 1-2 til franske Team Vitality, som er blevet danskernes onde ånd, efter en tæt match.

Det var syvende gang i træk, at franskmændene anført af verdens bedste i både 2019 og 2020, Mathieu "ZywOo" Herbaut, fik skovlen under det danske storhold, der har været igennem en stor udskiftning for nylig.

To spillere blev skiftet ud kørt før Blast-finalerne, det samme gjorde træneren, og for et halvt år siden skiftede man også en spiller, efter at stjernen Nicolai "Dev1ce" Reedtz skiftede til svenske NIP.

Så selv om ærgrelsen fyldte lige efter kampen, så kunne en af holdets nyankomne spillere, Benjamin "blameF" Bremer, heller ikke undgå at være tilfreds med at nå semifinalen.

Annonce

- Vi spillede ikke godt til sidst, og de fortjente at vinde. Men vi skal være glade for de øvrige resultater, vi har leveret her, siger han.

- Inden vi gik i gang med turneringen her, havde vi snakket om, vi gerne ville vinde en enkelt kamp. Så vi er meget tilfredse. Vi fik vist potentialet, og på et tidspunkt får vi forhåbentlig også tid til at træne lidt.

Holdet nåede kun lige at runde et tocifret antal træningsdage inden turneringsstarten.

Det danske hold var fint fra land på første bane. Efter et stort comeback snuppede Astralis det map med 16-12 og fyrede voldsomt op under en næsten fyldt Royal Arena.

Stemningen var stadig i top på andet map, som var spændende det meste af vejen. Vitality var dog for stærk til sidst og snuppede det med 16-11.

Annonce

Dermed skulle afgørelsen findes på tredje og afgørende map, hvor Astralis kom skævt fra land. Hurtigt var danskerne bagud 1-6, og de fem danskere havde svært ved at finde topniveauet.

Astralis fik aldrig tændt op under sig selv eller publikum igen, og det endte med en sikker sejr og en finaleplads til franskmændene efter 16-7.

- Vi startede lidt dårligt ud, og vi havde rigtigt dårlig kommunikation i dag, forklarer Benjamin "blameF" Bremer, som dog samlet set var en meget glad mand efter at have oplevet at spille i Royal Arena.

- Jeg glemmer det aldrig. Det har været den fedeste oplevelse i mit liv, slår han fast.

I finalen møder Vitality det russisk-ukrainske storhold Navi, der er gået ubesejret gennem turneringen og kommer med en dugfrisk majorsejr i rygsækken.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE