cookie-og-privatlivspolitik
Danmark skal deltage ved EM i juli 2022.
Danmark skal deltage ved EM i juli 2022.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

Pernille Harder: Overlegen præstation sikrede EM-billet

Pernille Harder og dobbelt målscorer Nadia Nadim er imponeret af Danmarks indsats i 3-1-sejren over Italien.
27. oktober 2020 kl. 19:43 Af Ritzau

Annonce

Det var forventet, at de danske fodboldkvinders udebanekamp mod Italien ville blive tæt, men det viste sig langtfra at være tilfældet.

Danskerne var nemlig overlegne i næsten hele kampen, siger landsholdsanfører Pernille Harder efter 3-1-sejren, der kvalificerede Danmark til EM i 2022.

- Vi kom ud som lyn og torden og vandt alle dueller og andenbolde. Der var plads til os, og vi spillede bolden godt rundt og var totalt overlegne.

- Vi faldt lidt ned i en periode anden halvleg, men det er ligegyldigt, for vi skal til EM, siger Pernille Harder til DR.

Der var kun spillet lidt over et kvarter, før Danmark allerede førte 2-0 i Empoli. Først havde Nicoline Sørensen scoret direkte på hjørnespark, og dernæst havde Nadia Nadim gjort det til 2-0 på et flyvende hovedstød.

I starten af anden halvleg scorede Nadim så sit andet mål i kampen, og trods en italiensk reducering kunne den danske sejr sagtens være blevet større.

- Vi vidste, hvad vi skulle gøre, og vi spillede vores bedste kamp i kvalifikationen. Vi var farlige i vores omstillinger, og vi stod kompakt. Det var en klasse holdpræstation, og vi er stolte og glade over, at vi skal til EM i England, siger Nadia Nadim til DR.

Danmark har vundet alle sine ni EM-kvalifikationskampe, og før hjemmekampen mod Italien 1. december lyder Danmarks målscore på svimlende 48-1.

På grund af coronavirus er EM-slutrunden skubbet fra juli 2021 til juli 2022.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce