cookie-og-privatlivspolitik
Team Sydhavsøernes Alexander Nielsen (bagest) og Kaare Ravn Larsen (18) møder i eftermiddag TM Tønder hjemme i Maribo-Hallen.
Team Sydhavsøernes Alexander Nielsen (bagest) og Kaare Ravn Larsen (18) møder i eftermiddag TM Tønder hjemme i Maribo-Hallen.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Sidste sæsons bødler vender tilbage

Team Sydhavsøerne møder lørdag eftermiddag TM Tønder på hjemmebane.
09. november 2019 kl. 07:40 Af Thomas Jensen

Annonce

MARIBO Team Sydhavsøerne og TM Tønder har haft ekstremt mange tætte dueller gennem årene.

Så sent som i foråret vandt holdet fra grænselandet begge play off-kampe mod Team Sydhavsøerne, da det gjaldt en oprykningsfinale til Håndboldligaen. En finale som Tønder dog tabte samlet til Kolding IF.

Derfor mødes de to hold igen i 1. division i eftermiddag i Maribo-Hallen til endnu et veritabelt slag.


Tønder svækket

Det er dog et gæstende mandskab i en lidt andet udgave, end sidst de to hold mødtes. Væk er sidste sæsons profil i 1. division, Emil Bergholt, der er skiftet til Mors/Thy samt playmaker Lasse Hamann-Boeriths, der er smuttet til Sønderjyske.

Ind er i stedet kommet Alexander Hansen fra Sønderjyske og Jimmi Elmgaard fra Fredericia. Men tabet af de førstnævnte har svækket Tønder, der har lagt dårligere ud end forventet.


Tabt til oprykkere

Blandt andet har sønderjyderne tabt til de to oprykkere Roskilde og HC Midtjylland på hjemmebane samt Skive i Tønder-Hallen, hvor man normalt ikke smider mange point.

I fremmede haller er det kun blevet til to sejre, og en øjeblikkelig ottendeplads flugter ikke med de sønderjyske ambitioner.

- Men de er ikke længere væk, end hvis de slår os, så er de helt med i topstriden igen, påpeger Team Sydhavsøernes assistenttræner Nick Szwiec, der har stor respekt for Tønder, men også en god fornemmelse forud for dagens kamp.

- Jeg synes, de ligger godt til os med det 5:1-forsvar, vi praktiserer. Deres venstre back, Felix Kasch, vil meget gerne ind over midten og fyre kanonen af, og der skulle vi gerne stå og genere ham, så han ikke kommer for tæt på, lyder analysen fra Nick Szwiec.


Fire sejre på stribe

Team Sydhavsøerne kommer med fire friske sejre i bagagen og har indsamlet ti point, mens Tønder står noteret for otte, og det har øget selvbevistheden og selvtilliden i den lollandske trup.

- Det kan man da godt kalde en lille stime, siger Nick Szwiec, der er glad for udbyttet i de seneste kampe.

- Vi ser os som et hold, der skal kæmpe med i toppen, så vi skal turde lægge det pres på os selv, at vi skal gå efter at vinde hver eneste kamp, og det gælder også i eftermiddag mod Tønder, kommer det fra assistent-træneren, der endnu engang har overstået en - ifølge ham - glimrende træningsuge.

- Det ser rigtig godt ud. Især Kristian Lund Vukman ser bare bedre og bedre ud, og smadrer boldene ind efter behag, lyder den optimistiske melding fra Nick Szwiec, der råder over den samme trup, som overbevisende slog HC Odense sidste fredag.

Kun Jonas Corneliussen sidder fortsat ude med et brud i foden.


Mast i det sidste møde

Selv om Tønder ikke har fået den ønskede start, er det ifølge Nick Szwiec stadig et ganske godt mandskab.

- I opryknings-kampene tabte vi på, at deres fysik var bedre end vores. Vi blev simpelt hen mast. Det aftalte vi efterfølgende ikke måtte ske igen. Derudover gælder det om ikke at skyde deres keeper Christian Trans varm i målet, som vi desværre gjorde sidste gang, husker Nick Szwiec.

De to Ligadommere Mik Trustrup og Morten Lethan Albrechtsen sætter fløjten i munden for første gang kl. 15.00 i Maribo-Hallen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce