cookie-og-privatlivspolitik
René Holten Poulsen er blandt de eliteidrætsudøvere, der har tilbragt meget træningstid på Bagsværd Sø.
René Holten Poulsen er blandt de eliteidrætsudøvere, der har tilbragt meget træningstid på Bagsværd Sø.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Sport

Skrinlagte planer om moderne rostadion vækker frustration

Team Danmark og specialforbund i roning, kano og kajak håber fortsat på modernisering af rostadion i Bagsværd.
08. maj 2021 kl. 08:46 Af Ritzau

Det vækker stor frustration i Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund og Team Danmark, at den årelange kamp for at få moderniseret rostadionet i Bagsværd foreløbig er droppet.

Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk kommuner har meddelt, at de ikke længere tror på en samlet løsning omkring opgradering af faciliteterne ved Bagsværd Sø.

Den melding kan gå ud over fremtidens eliteatleter, lyder det fra de to specialforbund og Team Danmark.

- Det har været frustrerende for alle parter, at projektet er blevet så forsinket. Nu trækker kommunerne så en streg i sandet. I idrætten står vi sammen i ønsket om at sikre gode faciliteter for atleterne. Det skylder vi de atleter, der hver dag træner i faciliteter, der ikke er tidssvarende og ikke lever op til internationale mål.

- Nu står vi en ny situation, som kræver, at vi alle trækker vejret og fokuserer på at finde løsninger, der kan sikre elitearbejdet for kajak og roning. I dag er vi skuffede og frustrerede, og i morgen er vi klar til at samle handsken op igen, lyder det i en pressemeddelelse.

Annonce

Meddelelsen er underskrevet af formanden i Dansk Forening for Rosport, Henning Bay, direktøren i Dansk Kano og Kajak Forbund, Christian Jacobsen, og konstitueret Team Danmark-direktør Per Boldt Jørgensen.

Trioen understreger, at de vil fortsætte kampen for at få et moderne rostadion.

- Vi giver ikke op. Atleterne fortjener, at vi forsætter arbejdet med at realisere et helstøbt rostadion, der lever op til internationale konkurrencekrav.

- Derfor glæder vi os over, at Gladsaxe Kommune har tilkendegivet, at de vil invitere til dialog om at finde de bedst mulige løsninger for at udvikle faciliteterne, siger de.

Tilbage i 2013 indgik de tre kommuner et samarbejde om at få opgraderet rostadionet, så det lever op til internationale konkurrencekrav. Det nuværende anlæg skulle blandt andet udvides fra seks til otte baner.

Annonce

Planerne har siden mødt modstand og udfordringer. Blandt andet indsendte Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe en række klager.

På baggrund af en af de klager annullerede Miljø- og Fødevareklagenævnet sidste år en tilladelse til at gå i gang med en del af byggeplanerne omkring rostadionet.

I den oprindelige tidsplan skulle rostadionet have stået klart i februar 2020.

I midten af september skal der afvikles VM i kano og kajak på Bagsværd Sø, men det bliver altså ikke på et moderne rostadion.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE