Billedet her er fra Trine Schmidts store gennembrud i 2008, hvor hun blev nummer to ved VM i pointløb. Foto: Martin Bureau/Ritzau Scanpix

Trine Schmidt blev nummer otte i pointløb ved EM i banecykling. Matias Malmberg blev nummer seks hos herrerne.

Efter et par skadesplagede år kæmper cykelrytteren Trine Schmidt for at komme tilbage til sit topniveau i god tid inden næste sommers OL.

Men der er stadig et lille nøk op til de bedste for Schmidt, der lørdag aften måtte nøjes med en ottendeplads i pointløbet ved EM i banecykling.

Danskeren blev noteret for 20 point, og det var ikke nok til at blande sig i medaljestriden.

Løbet blev vundet af italieneren Maria Giulia Confalonieri foran Tatsiana Sharakova fra Hviderusland, mens ukraineren Ganna Solovei snuppede den sidste plads på podiet.

Trine Schmidt vandt guld i disciplinen ved EM i Berlin for to år siden, men en skade har siden tvunget den erfarne rytter til en lang pause.

Derfor var forventningerne til hendes EM-præstation også begrænsede i denne omgang, og landstræner Mathias Møller Nielsen vurderede, at det kunne blive til "alt fra ingenting til en medalje".

Efterfølgende blev herrernes pointløb afviklet med unge Matias Malmberg i aktion.

Den 19-årige roskildenser var med i medaljekampen og lå nummer tre med to spurter tilbage, men han måtte med sine 68 point tage til takke med sjettepladsen. Han var 17 point fra en plads på podiet.

Franskmanden Bryan Coquard vandt guld foran hollænderen Jan van Schip, mens grækeren Christos Volikakis snuppede bronze.