cookie-og-privatlivspolitik
De seneste dage har flere lande bekræftet, at de har fundet den nyeste coronavariant, der har fået navnet Omikron. Australien har nu også bekræftet to tilfælde fra rejsende, der har været i det sydlige Afrika.
De seneste dage har flere lande bekræftet, at de har fundet den nyeste coronavariant, der har fået navnet Omikron. Australien har nu også bekræftet to tilfælde fra rejsende, der har været i det sydlige Afrika.
Foto: Phill Magakoe/Ritzau Scanpix

Udland

Australien finder to tilfælde af Omikron-variant

Australien bekræfter søndag, at man har fundet de to første tilfælde af coronavarianten Omikron.
28. november 2021 kl. 08:53 Af Ritzau

Den seneste coronavariant, Omikron, har nu også krydset grænsen til Australien.

Landet oplyser søndag, at man har opdaget to tilfælde af den nye variant, der første gang blev opdaget i Sydafrika. Det bekræfter sundhedsmyndigheder i delstaten New South Wales ifølge nyhedsbureauerne dpa, Reuters og AFP.

De smittede er et par, der landede i Sydney fra hovedstaden i Qatar, Doha. Begge er fuldt vaccineret og har ingen symptomer. Parret var rejst fra et sydafrikansk land og havde mellemlandet i Doha.

De to passagerer ankom med et Qatar Airways-fly. Om bord på samme fly var 12 andre personer, der havde taget samme rejse fra det sydlige Afrika via Doha til Sydney. Alle 14 personer er i isolation, skriver flere australske medier.

Yderligere cirka 260 passagerer og flypersonale på samme fly er "nære kontakter" og er blevet bedt om at gå i isolation.

Annonce

- Nære kontakter vil blive kontaktet regelmæssigt, og det vil blive tjekket, om folk overholder retningslinjerne, lyder det i en besked fra de australske sundhedsmyndigheder.

Lørdag indførte Australien rejserestriktioner for en række afrikanske lande. Her lukkede landet grænserne for rejsende, der ikke er australske statsborgere, og som har været i et af ni afrikanske lande.

Desuden er alle flyvninger fra de lande stoppet i en periode på to uger.

Tidligere på måneden ophævede Australien dele af de internationale rejserestriktioner, landet har haft gennem hele pandemien. Det betød, at fuldt vaccinerede indbyggere kunne komme tilbage til landet uden at gå i isolation.

Australien havde i juni et stort udbrud af Delta-varianten, men har ellers haft ganske få tilfælde af corona.

Annonce

Omikron blev første gang opdaget i Sydafrika onsdag. Landet gav efterfølgende Verdenssundhedsorganisationen (WHO) besked om fundet.

Ud over Australien har også Botswana, Belgien, Hongkong, Storbritannien, Tyskland og Italien registreret smitte med Omikron-varianten.

Søndag sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at man i Danmark er i gang med at undersøge to tilfælde, der mistænkes for at være Omikron-varianten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE