cookie-og-privatlivspolitik
USA's præsident, Joe Biden, opfordrer amerikanere til at blive vaccineret mod coronavirus, da det begynder at se svært ud for landet at nå Bidens vaccinemål. (Arkivfoto)
USA's præsident, Joe Biden, opfordrer amerikanere til at blive vaccineret mod coronavirus, da det begynder at se svært ud for landet at nå Bidens vaccinemål. (Arkivfoto)
Foto: Carlos Barria/Reuters

Udland

Biden beder amerikanere smøge ærmerne op for at nå vaccinemål

Det bliver svært for USA at nå vaccinemål inden 4. juli, da vaccineudrulningen går langsommere end tidligere.
19. juni 2021 kl. 02:04 Af Ritzau

Mere end 176 millioner amerikanere har modtaget mindst ét stik med en vaccine mod coronavirus.

I alt er der givet over 316 millioner vacciner, viser tal fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

Men tempoet for vaccineudrulning er begyndt at gå langsommere, samtidig med at Delta-varianten af coronavirus fortsætter med at sprede sig i USA.

Det får USA's præsident, Joe Biden, til at advare om, at antallet af smittede igen kan stige, hvis ikke flere amerikanere smøger ærmerne op.

- Selv mens vi gør utrolige fremskridt, er coronavirus fortsat en alvorlig og dødbringende trussel, siger Joe Biden.

Annonce

- Tallene er klare. Hvis du ikke er vaccineret, risikerer du at blive alvorligt syg eller dø eller sprede virusset, siger han videre.

På grund af det faldende vaccinetempo ser det ud til, at USA ikke kommer til at nå Bidens mål om, at 70 procent af alle voksne amerikanere skal være vaccineret inden den 4. juli, der er landets uafhængighedsdag.

Ifølge tal fra CDC har 65 procent af den voksne befolkning indtil videre modtaget mindst et stik, mens omkring 147,8 millioner amerikanere eller 42,6 procent er fuldt vaccineret. Der bor omkring 333 millioner i USA.

Kun 15 af de 50 delstater har nået Bidens vaccinemål ifølge CDC.

CDC's direktør, Rochelle Walensky, sagde tidligere fredag, at hun forventer, at Delta-varianten bliver den mest dominerende variant i USA.

Annonce

Også disse bekymringer italesætter Biden på sit pressemøde fredag eftermiddag lokal tid.

- Det er en variant, der er mere smitsom, potentielt mere dødelig og særligt farlig for unge mennesker, siger han og fortsætter:

- Den gode nyhed er, at vi har en løsning. Den bedste måde at beskytte sig på mod disse varianter er at blive fuldt vaccineret.

USA rundede i denne uge mere end 600.000 coronarelaterede dødsfald, mens over 33 millioner er blevet testet positive for covid-19 siden pandemiens begyndelse.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE