cookie-og-privatlivspolitik
Ved mindehøjtideligheden i Sydney deltog en lang række frivillige medlemmer af brandkorpset i delstaten New South Wales. Her ses en gruppe af de frivillige forud for mindehøjtidelighedens begyndelse.

2

Billeder

Ved mindehøjtideligheden i Sydney deltog en lang række frivillige medlemmer af brandkorpset i delstaten New South Wales. Her ses en gruppe af de frivillige forud for mindehøjtidelighedens begyndelse.
Foto: Loren Elliott/Reuters

Udland

De australske brandes dødsofre æres ved mindehøjtidelighed

Australierne samledes søndag til ære for de civile og brandfolk, der har mistet livet i de ødelæggende brande.
23. februar 2020 kl. 03:57 Af Ritzau

Annonce

Australierne mindedes natten til søndag dansk tid de personer, der har mistet livet under de seneste måneders voldsomme brandsæson.

I alt 33 personer har siden oktober mistet livet til flammerne i Australien.

Alene i delstaten New South Wales er 25 personer døde. De blev æret ved en ceremoni i Sydney Olympic Park.

Delstatens brandkommissær, Shane Fitzsimmons, var på scenen for at give sine trøstende ord, skriver det australske ABC News.

- Til de afdødes familier og kære og jer, der er til stede i dag: Vi ved, at jeres hjerter er blevet knust de seneste måneder, sagde han ifølge ABC.

Blandt de omkomne var 19 civile. Derudover har tre frivillige australske brandmænd og to amerikanske brandmænd lidt samme skæbne.

Fitzsimmons takkede de pårørende for at deltage i mindehøjtideligheden. Særligt de pårørende til de omkomne amerikanske brandmænd, der var kommet til Australien for at hjælpe deres australske kolleger.

Australiens premierminister, Scott Morrison, holdt ligeledes tale for de afdøde og deres pårørende.

- I dette rum er der tusindvis af historier om tab, sorg, mod, generøsitet og især om kærlighed, sagde han ifølge ABC og fortsatte:

- Børn, der kysser deres fædres kister, mens de stolt bærer deres hjelme. Mødre og fædre, der aldrig skulle have begravet deres børn.

I slutningen af december var de to frivillige brandmænd Geoffrey Keaton og Andrew O'Dwyer på vej ud for at slukke en brand, da deres brandbil blev ramt af et træ. De to mænd mistede begge livet.

Ved Geoffrey Keatons begravelse blev hans blot 19 måneder gamle søn tildelt faderens medaljer af brandkommissær Fitzsimmons.

En anden frivillig brandmand - 28-årige Samuel McPaul - døde mindre end to uger efter. Det skete, da hans brandbil blev væltet omkuld af en ildtornado.

I slutningen af januar omkom de to amerikanske brandmænd Ian McBeth og Paul Hudson, da de styrtede ned med et brandfly, mens de kæmpede mod enorme flammer i New South Wales.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce