cookie-og-privatlivspolitik
De to andre vacciner, der allerede er blevet godkendt i USA, kræver to doser for at opnå den fulde beskyttelse mod coronavirusset. Johnson & Johnsons vaccine kræver kun en enkelt dosis. (Arkivfoto)
De to andre vacciner, der allerede er blevet godkendt i USA, kræver to doser for at opnå den fulde beskyttelse mod coronavirusset. Johnson & Johnsons vaccine kræver kun en enkelt dosis. (Arkivfoto)
Foto: Dado Ruvic/Reuters

Udland

FDA-rådgivere giver Johnson & Johnsons vaccine grønt lys

Modsat to andre vacciner, der allerede er godkendt i USA, kræver Johnson & Johnsons vaccine kun én dosis.
27. februar 2021 kl. 00:09 Af Ritzau

Et panel af rådgivere for USA' lægemiddelstyrelse, FDA, har fredag enstemmigt stemt for at godkende en covid-19-vaccine fra den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson til nødbrug i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig oplyser seniorrådgiver i Det Hvide Hus Andy Slavitt, der rådgiver regeringen om coronapandemien, at FDA vil mødes allerede lørdag for at færdiggøre godkendelsen.

- En tredje vaccine, der er sikker og effektiv, er gode nyheder, skriver han på Twitter.

Det rådgivende panel består af læger, eksperter i smitsomme sygdomme og forskere. De mener samstemmende, at fordelene ved Johnson & Johnsons vaccine opvejer risiciene hos personer på 18 år og derover.

Annonce

Panelets anbefalinger er ikke bindende, mens eksperternes råd bliver ofte fulgt.

Johnson & Johnson har tidligere oplyst, at selskabet vil være i stand til at levere mellem tre millioner og fire millioner vaccinedoser i næste uge, hvis selskabets covid-19-vaccine som ventet bliver godkendt til nødbrug i USA.

Johnson & Johnson ansøgte om en nødgodkendelse 4. februar.

I slutningen af januar konkluderede en rapport, at Johnson & Johnsons vaccine, der modsat de fleste andre covid-19-vacciner kun kræver en enkelt dosis, er 66 procent effektiv over for virusset.

- Dette er en pandemivaccine, der kan gøre en forskel med en enkelt dosis, har Paul Stoffels, der er forskningschef for Johnson & Johnson, tidligere sagt ifølge The New York Times.

Annonce

De to andre vacciner, der allerede er blevet godkendt i USA, kræver to doser for at opnå den fulde beskyttelse mod coronavirusset.

Det gælder vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna, der har en effekt på henholdsvis 95 og 94,1 procent.

USA har indgået en aftale med Johnson & Johnson om at købe 100 millioner doser af selskabets vaccine for en milliard dollar og mulighed for at købe yderligere 200 millioner doser.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE