cookie-og-privatlivspolitik
Adskillige europæiske lande arbejder sammen om at åbne en fælles diplomatisk mission i Afghanistan, som vil gøre det muligt for dem at lade deres ambassadører vende til Kabul.
Adskillige europæiske lande arbejder sammen om at åbne en fælles diplomatisk mission i Afghanistan, som vil gøre det muligt for dem at lade deres ambassadører vende til Kabul.
Foto: Ahmad Sahel Arman/Ritzau Scanpix

Udland

Flere europæiske lande vil åbne mission i Afghanistan

Frankrigs præsident siger, at flere europæiske lande arbejder på at få ambassadører til Afghanistan.
04. december 2021 kl. 10:17 Af Ritzau

Adskillige europæiske lande arbejder sammen om at åbne en fælles diplomatisk mission i Afghanistan, som vil gøre det muligt for dem at lade deres ambassadører vende tilbage til Kabul.

Det siger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, lørdag. Den franske leder understreger, at det ikke er ensbetydende med en anerkendelse af Taliban. Han sætter ikke navn på landene.

Vestlige lande har endnu ikke fundet en politisk kurs over for Taliban, efter at bevægelsen har overtaget magten i Afghanistan.

Det skete i august efter en overraskende hurtig militær fremmarch over for sikkerhedsstyrkerne i kølvandet på de amerikanskledede styrkers tilbagetrækning fra landet.

USA og andre vestlige lande lukkede deres ambassader og trak deres diplomater hjem, da Taliban rykkede ind i Kabul. Den militante bevægelse oprettede en midlertidig regering, hvis ledende medlemmer er underlagt sanktioner fra USA og FN.

Annonce

- Vi mener, at adskillige europæiske lande kan gå sammen om at oprette en fælles lokalitet, som vil gøre det muligt for vores ambassadører at være til stede, siger Macron.

Præsidenten udtalte sig til journalister om initiativet i Doha under en rundrejse i Mellemøsten.

USA og europæiske lande og andre er meget forbeholdne over en formel anerkendelse af det pashtun-dominerede Taliban. Bevægelsen beskyldes i Vesten beskyldes for at have brudt aftaler og politiske løfter om at sikre rettigheder for kvinder og etniske mindretal.

- Der er her tale om en anden tilgang end en politisk anerkendelse. Der er heller ikke tale om politisk dialog med Taliban. Vi vil have en repræsentation, så hurtigt vi kan åbne den, siger Macron.

Han tilføjer, at der stadig er sikkerhedsspørgsmål, som skal løses.

Annonce

EU antydede i en erklæring i sidste uge, at det snart kan åbne en mission.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE