cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Hollands politi har sprængt stor kokainring

Laboratorie på gammel rideskole vaskede kokain ud af tøj for mange millioner kroner dagligt.
11. august 2020 kl. 16:43 Af Ritzau

Annonce

Hollandsk politi har afsløret, hvad der betegnes som landets største kokainlaboratorie.

Det er indrettet i en tidligere rideskole i et nordligt landbrugsområde. En omfattende politirazzia er blevet gennemført på stedet, hvor mindst 17 mistænkte er blevet anholdt. De fleste af dem var colombianske statsborgere.

Tre hollændere og en tyrker blev også anholdt.

- Der er tale om det største kokainlaboratorie, som nogensinde er blevet fundet i Holland, siger politichef Andre van Rijn.

- Ud fra størrelsen på stedet, antallet af personer, som var beskæftiget der, og ud fra udstyret og indretningen, anslår vi, at der var en kapacitet til at producere mellem 150 og 200 kilo kokain dagligt, siger van Rijn i en pressemeddelelse.

Denne mængde har på gaden en værdi på mellem 4,5 millioner og 6,0 millioner euro (mellem 33,5 millioner kroner og 44,7 millioner kroner).

Ud over titusindvis af liter kemikalier og andet udstyr har politiet konfiskeret 100 kilo kokainbase samt klædestykker, der blev anvendt til at transportere stoffet.

- Det var en gigantisk produktion, siger en politimand, der betegner laboratoriet som en form for "narkotikavaskeri", hvor kokain blev vasket ud af tøj. Ved smugling var stofferne opløst og indført eller fordelt i tøjstykker, der blev eksporteret.

Politiet har i alt foretaget tre razziaer i sagen - i byerne Nijeveen, Apeldoorn og Elshout. I alt har politiet ifølge dpa fundet 120.000 kilo tøj, som er blevet anvendt til transport af kokain.

Yderligere anholdelser vil muligvis blive foretaget i sagen.

Holland opfattes som et vigtigt indsmuglingsland, og myndighederne har gennem en årrække optrappet kampen mod narkotikakriminalitet - navnligt mod kokainsmugling. Kokain kommer navnligt til Europa via Rotterdam - Europas største havn.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce