cookie-og-privatlivspolitik
Indiens premierminister, Narendra Modi, har som besøgende udenlandsk leder fået usædvanlig stor opmærksomhed i Texas. Han talte søndag sammen med præsident Donald Trump til en stor begejstret folkemængde på et fodboldstadion i Houston.
Indiens premierminister, Narendra Modi, har som besøgende udenlandsk leder fået usædvanlig stor opmærksomhed i Texas. Han talte søndag sammen med præsident Donald Trump til en stor begejstret folkemængde på et fodboldstadion i Houston.
Foto: Daniel Kramer/Reuters

Udland

Indisk leder og Trump mødes med jubel i Houston

I tale til stor indisk-amerikansk gruppe siger Modi, at det nye "buzz-ord" i Indien er udvikling.
23. september 2019 kl. 14:03 Af Ritzau

Annonce

Indiens premierminister, Narendra Modi, har som besøgende udenlandsk leder fået usædvanlig stor opmærksomhed i Texas.

Modi talte sammen med præsident Donald Trump søndag til en stor begejstret folkemængde på et fodboldstadion i Houston.

Trump, der kaldte begivenheden for "en historisk begivenhed", fik sammen med sin gæst stående bifald fra den indisk-amerikanske folkemængde. Flere gange blev præsidentens tale afbrudt af jublende tilråb fra tilhørerne.

Den amerikanske leder hyldede venskabsbåndene mellem Indien og USA og rakte ud til en etnisk gruppe, som overvejende var imod ham ved præsidentvalget i 2016.

- I værner om vore værdier, I øger standarden i vort samfund, og I er oprigtigt stolte over at være amerikanerne, og vi er oprigtigt stolte over at have jer som amerikanere, sagde Trump til folkemængden.

Modi indledte sin tale på NRG Stadion, som er hjemsted for football-holdet Houston Texans med et højt "Howdy my friends!"

I sin tale fremhævede Modi, at Indien er på vej mod nye højder, og han sagde, at det nye "buzz-ord" i India i dag er "udvikling".

Modi og hans parti, Bharatiya Janata Party (BJP), er blevet stærkt kritiseret for sin "hindu-nationalisme", som har ført til en ny hård politik i den splittede Kashmir-region.

Kritikere af Modi kalder ham en autoritær manipulator, som vil gøre Indien til en gennemført hindu-nation. Men tilhængere af den indiske leder kalder ham en og asketisk leder, som ved, hvad det vil sige at være fattig, og som ønsker at skabe mere respekt om sit land.

- Modi! Modi! råbte folkemængden i Houston, som traditionelt er en stærk demokratisk enklave i det overvejende republikanske Texas.

Der er omkring fire millioner indisk-amerikanske vælgere i USA - 300.000 af dem bor i Houston og i den nærliggende millionby Dallas.

Modis besøg i Houston fandt sted for hans deltagelse i FN's klimatopmøde og generalforsamling i New York.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce