cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Norge fester løs på genåbningsdag: Det er totalt kaos

I den norske by Trondheim har politiet sjældent set så mange mennesker i kø for at komme på diskotek.
25. september 2021 kl. 22:39 Af Ritzau

Efter 562 dage med nationale coronarestriktioner vendte Norge lørdag klokken 16.00 tilbage til en normal hverdag stort set uden nogen tiltag.

Det betyder blandt andet, at nordmændene ikke længere rådes til at holde en meters afstand til hinanden - og så betyder det, at der ikke længere er nogen coronarestriktioner på landets diskoter.

Det har mange tilsyneladende valgt at udnytte lørdag aften.

I hvert fald melder både lokalt politi og diskoteker om usædvanligt stort fremmøde i bylivet. Det skriver den norske avis VG.

I byen Trondheim har politiet set flere personer besvime i lange køer til barer og diskoteker, fordi folk står så tæt.

Annonce

- Der er virkelig store folkemængder i midten af Trondheim lige nu. Uden for diskotekerne hober der sig lange køer op, og folk presser på for at komme ind. Det medfører ganske enkelt, at folk får presset luften ud af sig.

- De folk, vi har ude i byen, har arbejdet i Trondheim i mange, mange år, og de har aldrig set noget lignende, siger Solfrid Lægdheim, der er operationsleder i Trøndelags politidistrikt, til VG.

Også i Oslo er der massiv fest. Det siger blandt andre Sabina Lindh, der er barchef på diskoteket Jæger i den norske hovedstad.

- Det er totalt kaos. Jeg ved slet, hvad jeg skal sige. Der er sygt mange folk.

- Jeg havde ikke regnet med, at det skulle blive så kaotisk. Men det er også sjovt, og vi har savnet folk, siger hun til VG.

Annonce

En video fra VG viser den enorme menneskemængde, der er mødt op i Oslo, og som har skabt lange køer foran barer og diskoteker.

Norge er - sammen med Danmark - et af de første lande i Europa, der er fuldt genåbnet efter coronakrisen. I Danmark skete det 10. september.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE