cookie-og-privatlivspolitik
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal ved et møde tirsdag  eftermiddag drøfte plan om en international sikkerhedszone i Syrien på et møde med Ruslands leder, Vladimir Putin. (Arkivbillede)
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal ved et møde tirsdag eftermiddag drøfte plan om en international sikkerhedszone i Syrien på et møde med Ruslands leder, Vladimir Putin. (Arkivbillede)
Foto: Pool New/Reuters

Udland

Rusland vil vide mere om mulig international zone i Syrien

Forslag fra Tyskland indebærer, at både Tyrkiet og Rusland skal deltage i kontrol af en international zone.
22. oktober 2019 kl. 12:44 Af Ritzau

Annonce

Den russiske regering vil analysere et tysk forslag om oprettelse af en internationalt kontrolleret sikkerhedszone i det nordlige Syrien.

Forslaget indebærer, at både Tyrkiet og Rusland skal deltage i kontrollen af zonen.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal tirsdag eftermiddag drøfte planen på et møde med Ruslands leder, Vladimir Putin.

Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Putin og Erdogan har meget at tale om i forbindelse med Syrien, hvor kurdiske styrker fortsætter en tilbagetrækning.

I de russiske reaktioner hedder det, at Moskva håber på at få oplyst detaljer om det tyske udspil af Erdogan.

Tyrkiets militær har sagt, at det vil genoptage dets offensiv, når en våbenhvileaftale udløber tirsdag, hvis USA ikke sørger for, at alle betingelser, der er knyttet til aftalen, opfyldes.

Forslaget om en international styrke i Syrien kommer fra den tyske forsvarsminister, Annegret Kramp-Karrenbauer. Hun har afstemt det med forbundskansler Angela Merkel og taget kontakt til vestlige allierede om det.

Kramp-Karrenbauer siger, at hun vil søge støtte, når hun torsdag og fredag deltager i Natos forsvarsministermøde i Bruxelles.

CDU's sikkerhedspolitiske ekspert og forsvarsministerens partifælle, Roderich Kiesewetter, vil have samlet en styrke på mellem 30.000 og 40.000 soldater fra EU-landene. Den skal kontrollere sikkerhedszonen.

Tyrkiet iværksatte for to uger siden en offensiv i det nordlige Syrien. Målet var at nedkæmpe kurdiske militser langs grænsen. Tyrkiet vil etablere et op mod 40 kilometer bredt bælte på Syriens nordøstlige grænse.

Tyrkiet omtaler de kurdiske soldater i Syrien som "terrorister".

Kurderne har under kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat været USA's og de vestlige landes allierede.

Men den alliance brød sammen, da USA's præsident, Donald Trump, tidligere på måneden lovede at trække de sidste af USA's soldater i det nordøstlige Syrien ud.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

AF: MARTIN WOUTERS

ingen reaktioner fra… 20. november 2019 kl. 10.24

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

Annonce