cookie-og-privatlivspolitik
Hver låner kan låne én pose bøger om ugen og lånene skal først afleveres, når biblioteket åbner igen.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen Guldborgsund

Biblioteket tilbyder nu Bøger to go

Bibliotekerne har været lukkede over en måned nu. Og det kan mærkes.
23. april 2020 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

GULDBORGSUND Trods alverdens muligheder for at læse bøger online og lytte til lydbøger, savner flere lånere de go'e, gamle fysiske bøger.

- Vi har fået flere kommentarer på vores Facebookside og mails fra vores lånere, der savner biblioteket og er løbet tør for læsestof. Selvom lånerne via biblioteket kan låne både e- og lydbøger på eReolen og selv om vi faktisk har gjort lånene ubegrænsede i marts og april, vil lånerne stadig rigtig gerne have fysiske bøger. Derfor åbner vi nu op for muligheden for at bestille bøger to go, fortæller assisterende leder af Bibliotek & Borgerservice Sonja Christina Rasmussen.

Er du blandt dem, der er løbet tør for læsestof, er der derfor håb forude. Nu kan alle, der er oprettet som låner på Guldborgsund-bibliotekerne benytte sig af servicen "Bøger to go" og låne fem bøger. Bøgerne kan lånerne selv vælge ud fra genrer og emner. Er man ude efter en specifik bog, ryger den også med i bogposen, hvis bogen vel at mærke er på hylden på Hovedbiblioteket.

- Vi har fortsat ikke mulighed for at få bøger hjem fra andre biblioteker, så vil man have en bestemt bog, kan vi desværre kun lægge den med i posen, hvis vi har den hjemme, fortæller Sonja.

Har man reserverede bøger og haft dem klar til afhentning på Hovedbiblioteket inden Coronakrisen lukkede bibliotekerne ned, så er det også muligt at få dem med i bogposen. I så fald skal man blot oplyse reservationsnummeret, når man bestiller bøger. Bestillingen af bøger foregår på Guldborgsund-bibliotekernes hjemmeside, guldbib.dk, hvor man udfylder en formular med ønsker til lån. Bestillingen kan også foretages over telefonen mandag til torsdag i tidsrummet klokken 10 til 14 på telefon 5473 1000.


Fokus på sikkerheden

Når bestillingen er foretaget, modtager man en mail med instrukser om, hvor og hvornår bøgerne kan hentes.

- Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer. Blandt andet pakker vi iført handsker bøgerne i lukkede plasticposer og lader dem stå urørt i 48 timer, før de bliver udleveret til låneren. Når lånerens bøger er klar, modtager de en mail med et tidsrum, de kan hente bøgerne i. På den måde sikrer vi, at vi får spredt afhentningerne i løbet af dagene på forskellige tidspunkter, så der ikke bliver kødannelse foran indgangen. Og så henstiller vi naturligvis til, at man følger myndighedernes råd og holder afstand, hvis der står flere og venter på udlevering, forsikrer Sonja.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce