cookie-og-privatlivspolitik
Anders N. tv. og Anders H. fra Guldborgsund-bibliotekerne byder ind med spændende bøger.
Anders N. tv. og Anders H. fra Guldborgsund-bibliotekerne byder ind med spændende bøger.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen Guldborgsund

Der er læseklubber for enhver

Guldborgsund-bibliotekerne har rigtig mange forskellige læseklubber, og der er i øjeblikket plads i flere af dem.
18. september 2020 kl. 07:15 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

GULDBORGSUND Efteråret er så småt i gang og med det følger lysten til at krybe ned under et tæppe på sofaen med en god bog. Guldborgsund-bibliotekerne har rigtig mange forskellige læseklubber, og der er i øjeblikket plads i flere af dem. En af dem er den faglitterære læseklub, der så dagens lys sidste efterår. Det er bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen, der er tovholder på klubben, som sætter fokus på faglitteraturen. Umiddelbart kan det lyde tungt, men spørger man Anders, kan faglitteraturen mere end man tror.

- Mange forbinder faglitteratur med kedelige lærerbøger fra deres skoletid, men på hylderne kan man finde rigtig mange fantastiske læseoplevelser. Det er dem, som jeg gerne vil formidle til deltagerne i den faglitterære læseklub, fortæller Anders.

Den første bog læseklubben skal snakke om, når medlemmerne mødes igen i oktober er "Frihed fra himlen" af Jesper Grønkjær. Bogen er en rejsebeskrivelse fra Nordkorea, hvor Jesper kun får det at se, som Nordkorea ønsker, at han skal se.

Faglitteraturen er dog ikke det eneste, biblioteket satser på. Langt fra. Guldborgsund-bibliotekerne har rigtig mange forskellige læseklubber, hvoraf flere af dem har kørt i årevis med alt fra romanklubber til ungdomsklubber og klassikerklubber. Indimellem springer et par medlemmer dog fra i årenes løb og pt. er der plads i flere af bibliotekets eftertragtede klubber. Der er naturligvis også plads i denne sæsons DR Romanklub, hvor der læses seks nye danske romaner udvalgt af Danmarks Radio. Klubben starter op til december og kører frem maj måned 2021.

Er man ikke nødvendigvis så god til at få læst derhjemme, byder Guldborgsund-bibliotekerne også på Novellelæsning, som er et lidt anderledes læseklubstilbud. Her møder man blot op til højtlæsning af noveller, som bibliotekar Peter-Clement Woetmann står for.

Novellelæsning er også et forholdsvist nyt koncept på Guldborgsund-bibliotekerne, som i efteråret har to klubber; en på Hovedbiblioteket og nu også en i Stubbekøbing. Det nye i 2020 som bibliotekar Anders Michael Helms arbejder på, er en fantasylæseklub for voksne. Han afholder et kort informationsmøde om klubben tirsdag 15. september klokken 17 på Hovedbiblioteket.

Har du lyst til at være med i en eller flere af læseklubberne, kan du læse meget mere om dem på guldbib.dk, hvor du også kan tilmelde dig. Er du ude i lige præcis Fantasy Fellowship, så send gerne en mail til nyfac@guldborgsund.dk att. Anders Michael Helms eller book en gratis billet til informationsmødet ligeledes på guldbib.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce