cookie-og-privatlivspolitik
Sådan kan nytårsmarchen ikke blive i år. Men man kan jo gå sammen i mindre grupper.
Sådan kan nytårsmarchen ikke blive i år. Men man kan jo gå sammen i mindre grupper.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Gå sammen hver for sig ind i 21

- på Hjerteforeningens nytårsmarch.
31. december 2020 kl. 08:04 Af Manfred Sørensen

Annonce

GULDBORGSUND Den traditionelle nytårsmarch med Hjerteforeningen som vært er aflyst. Nytårsmarcherne samler i mange kommuner landet over hvert år mellem 50 og flere tusind deltagere på den første dag i det nye år, og det kan i dette nytår ikke lade sig gøre på grund af risikoen for at sprede coronavirus.

Men motion og hyggeligt samvær i starten af januar er ikke aflyst, for Hjerteforeningen i Guldborgsund opfordrer i stedet til, at vi inviterer familie og venner til at gå en tur sammen i mindre grupper i løbet af den første uge af det nye år - naturligvis under hensyntagen til retningslinjerne for, hvor mange vi maksimalt kan samles til den tid.

I mere end 20 år har Hjerteforeningens frivillige hvert år utrætteligt stået i spidsen for at samle store og små, unge og ældre og familie og venner i lokalsamfundene til at gå en tur og ønske hinanden godt nytår. Samtidig sætter nytårsgåturene spot på, at det er godt for hjertet at bevæge sig og få pulsen op, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.


Gå i den første uge af januar

Hvor lokalsamfundene traditionelt samles til nytårsgåture den 1. januar, har Hjerteforeningen i år valgt at markere hele den første uge af januar som en "Nytårsmarch - gå sammen hver for sig-uge". I den uge bliver der også fokus på gåturene på de sociale medier. Du kan også følge med på Hjerteforeningens sociale medier og dele dit eget billede fra din nytårsmarch.

For Hjerteforeningen i Guldborgsund er det efterhånden blevet en populær tradition at afvikle nytårsmarchen i Bøtøskoven med omkring 200-300 deltagere, hvilket ikke er muligt i år. Derfor opfordrer Hjerteforeningenos til at snøre skoene ogkomme ud at gå sammen hver for sig i vores dejlige skove og naturområder, og ser frem til at mødes igen siger Kirsten Jensen, formand for Hjerteforeningen Guldborgsund.


Brug hjertestierne

Gåturene i mindre grupper kan for eksempel forgå på Hjerteforeningens mere end 225 hjertestier, der ligger spredt ud over hele Danmarkskortet. En hjertesti er en markeret motionsrute, som går gennem by- og landområder. Stiernes ruter bliver markeret af skilte med Hjerteforeningens logo. Find din nærmeste hjertesti på hjerteforeningen.dk/hjertestier


Gå-motion er go' motion

Hjerteforeningen anbefaler, at vi er fysisk aktive minimum 30 minutter om dagen. Den daglige gåtur påvirker både din fysiske- og mentale sundhed positiv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce