cookie-og-privatlivspolitik
I frøposerne er der frø til fem kvadratmeter blomstereng.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen Guldborgsund

Hent en gratis frøpose

Som en del af indsatsen Vores Vilde Guldborgsund giver Guldborgsund Kommune nu gratis frøposer til private haveejere.
09. september 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

GULDBORGSUND I de kommende uger kan du udover pas og bøger også få en gratis frøpose med hjem, når du besøger biblioteker og borgerservice i Guldborgsund Kommune. Frøposerne indeholder frø fra bi- og insektvenlige planter, og uddelingen sker som en del af indsatsen "Vores Vilde Guldborgsund."

- Vi har som kommune rigtigt mange indsatser i gang for at give plads til biodiversitet og det vilde liv. Men haveejerne er også en vigtig medspiller i indsatsen. Der er allerede mange haveejere som er med, og det er vi utroligt glade for. Nu håber vi, at vi med frøposerne kan nå endnu flere, der får lyst til at give lidt plads til biodiversitet i haven, siger Martin Steenstrup, der er leder i TM Myndighed i Guldborgsund Kommune.

I frøposerne er der frø til fem kvadratmeter blomstereng, og de kan sås allerede her i efteråret, eller man kan vente til foråret.

Indsatsen "Vores Vilde Guldborgsund" er en del af den nationale konkurrence "Danmarks Vildeste Kommune", hvor et af vinderparametrene er at give mest plads til biodiversitet.

- Vi bliver målt på, hvor mange kvadratmeter, vi omlægger til natur med plads til det vilde liv. Derfor er det vigtigt, at vi også får registreret de private haver, som er med. Så vi håber, at alle der får en frøpose vil melde det ind til os, når de har sået, så vi kan få de nye blomsterområder med i vores fællesskab. Det gør man nemt på vores hjemmeside: guldborgsund.dk/vildt. Man kan også sagtens tilmelde sig, hvis man har gjort andre ting for at give plads til insekter og det vilde liv - at så blomster er bare en af rigtigt mange muligheder for at give plads til biodiversitet, siger Martin Steenstrup.

Annonce

Frøposerne udleveres i Guldborgsund Zoo og på biblioteker og borgerservice i Nykøbing, Nysted, Sakskøbing, Nørre Alslev og Stubbekøbing og Væggerløse. Frøposerne udleveres så længe lager haves.

- I Bibliotek & Borgerservice er vi rigtig glade for at kunne være med til at gøre Guldborgsund endnu vildere. Vi har kontakt til rigtig mange mennesker i hele kommunen og vi håber, at der vil blive taget godt i mod, at vi deler frøposer ud. Måske kan man også blive inspireret til at låne nogle bøger om emnet samtidig, siger Sonja C. Rasmussen, der er assisterende leder i Bibliotek & Borgerservice.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE