Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Kom og smag på middelalderen

Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage. Foto: Middelaldercentret

Fra tirsdag 27. juli til og med torsdag 29. juli sætter Middelalder fokus på maden borgerne i Sundkøbing spiser.

SUNDKØBING Alle mennesker har et forhold til mad, vi har alle brug for mad som brændstof, og de fleste har en forestilling om, hvordan maden i middelalderen smagte. De fleste tror maden i middelalderen hovedsagligt var grød, gråt og kedeligt - og nogle gange muggent.

Dette er ikke korrekt. Maden i middelalderen, for dem der havde råd selvsagt, var et overdådigt skue. Retterne var rigt krydret med krydderier som kanel, kardemomme, safran, peber og nelliker importeret fra fjerne egne. Maden blev ikke krydret, fordi den var dårlig, men fordi det var et udtryk for rigdom og social status.

Safran kostede enorme summer og peber var sin vægt værd i guld.

Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage.

Det er klart at de riges mad var mere interessant end den fattiges, men havde man en smule penge og mulighed for at købe ordentlige råvarer, så lavede man god og nærende mad.

Fra tirsdag 27. juli til og med torsdag 29. juli sætter Middelalder fokus på maden borgerne i Sundkøbing spiser. Her vil blive kokkereret, bagt, stegt, kogt og braset til den store guldmedalje og gæsterne får mulighed for at komme tæt på madlavningen i de små hjem.

- Tirsdag og onsdag er der madshow, hvor vi iscenesætter hvordan en adelig, en håndværker og en fattig spiste. Der vil blive fortalt, serveret, spist og formidlet. Bagefter vil det være muligt at prøvesmage nogle af retterne, lyder det fra museumsinspektør Thit Birk Petersen, der opfordrer alle til at kigge forbi og smage på middelalderen.

  • Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage. Foto: Middelaldercentret
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier