cookie-og-privatlivspolitik
Middelaldercentret holder åbent i skolernes efterårsferie i næste uge - med visse ændringer på grund af coronarestriktionerne.
Middelaldercentret holder åbent i skolernes efterårsferie i næste uge - med visse ændringer på grund af coronarestriktionerne.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Ugeavisen Guldborgsund

Middelaldercentret åbner igen

Tag en tur tilbage i tiden i efterårsferien.
14. oktober 2020 kl. 07:50

SUNDBY L. 2020 har ikke just været noget fantastisk år for Middelaldercentret. På grund af corona-pandemien og de deraf følgende restriktioner har centret ikke haft mange åbningsdage i denne sæson. Men efterårsferien vil man ikke gå glip af på centret, så i næste uge er der åbent hver dag fra mandag til og med fredag mellem klokken 10 og 16. På grund af covid-19-restriktionerne vil det dog ikke være muligt at opbygge illusionen om, at gæsterne bevæger sig rundt i Sundkøbing anno 1410 i samme omfang som normalt. Der vil således både være skilte, der minderne om at holde afstand og god hygiejne, ligesom der også vil være sat spritdispensere op på hele området, oplyser centret i en pressemeddelelse.

- Det er meget vigtigt for os, at vores gæster føler sig trygge og sikre, når de besøger os, understreges det.

Af samme årsag vil det heller ikke være muligt at gå ind i husene på centret, men husene er åbne, så man kan kigge ind, og det vil også være muligt at få en snak med formidlerne og de frivillige, der arbejder på centret.

- I bybilledet vil man også opleve vagter i moderne tøj, der hjælper med at sørge for god afstand, og at vores gæster ikke stimler sammen ét sted, men fordeler sig ud på vores store område, skriver Middelaldercentret videre.

På grund af forsamlingsrestriktionerne vil der heller ikke blive afviklet de sædvanlige ridderturneringer, men ridderne vil dog ride rundt i området.

Annonce

Til gengæld er blide-affyringerne blandt de ting, som godt kan gennemføres. Og det bliver de. Hele fire gange om dagen, for at flest muligt kan opleve det. Også her er der nemlig begrænsing på antallet af publikummer, og billetter udleveres ved indgangen efter først til mølle-princippet.

Derudover vil der også være ikke færre end otte daglige rundvisninger for børn, hvor fokus er på livet i Middelalderen. Der er fire rundvisninger i selve middelalderbyen og fire i teknologiparken. Også her kræves der billetter, som udleveres efter først til mølle-princippet. En af de faste efterårsferie-traditioner på Middelaldercentret er, at man holder længe åbent om onsdagen. Men det bliver der heller ikke noget af i år på grund af covid-19-restriktionerne, oplyser centret i pressemeddelelsen.

- Det kan virke som mange restriktioner, og nogle gange kan det også være lidt til gene. Det beklager vi selvfølgelig, men det er vigtigt for os at alle, både gæster og medarbejdere, kan føle at det er trygt at besøge os, skriver centret og tilføjer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE