Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Middelaldercentret åbner igen

Middelaldercentret holder åbent i skolernes efterårsferie i næste uge - med visse ændringer på grund af coronarestriktionerne. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Tag en tur tilbage i tiden i efterårsferien.

SUNDBY L. 2020 har ikke just været noget fantastisk år for Middelaldercentret. På grund af corona-pandemien og de deraf følgende restriktioner har centret ikke haft mange åbningsdage i denne sæson. Men efterårsferien vil man ikke gå glip af på centret, så i næste uge er der åbent hver dag fra mandag til og med fredag mellem klokken 10 og 16. På grund af covid-19-restriktionerne vil det dog ikke være muligt at opbygge illusionen om, at gæsterne bevæger sig rundt i Sundkøbing anno 1410 i samme omfang som normalt. Der vil således både være skilte, der minderne om at holde afstand og god hygiejne, ligesom der også vil være sat spritdispensere op på hele området, oplyser centret i en pressemeddelelse.

- Det er meget vigtigt for os, at vores gæster føler sig trygge og sikre, når de besøger os, understreges det.

Af samme årsag vil det heller ikke være muligt at gå ind i husene på centret, men husene er åbne, så man kan kigge ind, og det vil også være muligt at få en snak med formidlerne og de frivillige, der arbejder på centret.

- I bybilledet vil man også opleve vagter i moderne tøj, der hjælper med at sørge for god afstand, og at vores gæster ikke stimler sammen ét sted, men fordeler sig ud på vores store område, skriver Middelaldercentret videre.

På grund af forsamlingsrestriktionerne vil der heller ikke blive afviklet de sædvanlige ridderturneringer, men ridderne vil dog ride rundt i området.

Til gengæld er blide-affyringerne blandt de ting, som godt kan gennemføres. Og det bliver de. Hele fire gange om dagen, for at flest muligt kan opleve det. Også her er der nemlig begrænsing på antallet af publikummer, og billetter udleveres ved indgangen efter først til mølle-princippet.

Derudover vil der også være ikke færre end otte daglige rundvisninger for børn, hvor fokus er på livet i Middelalderen. Der er fire rundvisninger i selve middelalderbyen og fire i teknologiparken. Også her kræves der billetter, som udleveres efter først til mølle-princippet. En af de faste efterårsferie-traditioner på Middelaldercentret er, at man holder længe åbent om onsdagen. Men det bliver der heller ikke noget af i år på grund af covid-19-restriktionerne, oplyser centret i pressemeddelelsen.

- Det kan virke som mange restriktioner, og nogle gange kan det også være lidt til gene. Det beklager vi selvfølgelig, men det er vigtigt for os at alle, både gæster og medarbejdere, kan føle at det er trygt at besøge os, skriver centret og tilføjer.

  • Middelaldercentret holder åbent i skolernes efterårsferie i næste uge - med visse ændringer på grund af coronarestriktionerne. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier