cookie-og-privatlivspolitik
I 60'erne kunne et sofa-arrangement sagtens se sådan ud.

2

Billeder

I 60'erne kunne et sofa-arrangement sagtens se sådan ud.
Foto: ILVA

Ugeavisen Guldborgsund

På tidsrejse tilbage til 60'erne

ILVA fejrer 60-års jubilæum, og bolighuset inviterer derfor nykøbingenserne til at rejse med tilbage til 1960'erne, da dansk design blev tilgængeligt for alle.
04. september 2021 kl. 07:32 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING I Nykøbing får man nu mulighed for at hoppe en tur i tidsmaskinen tilbage til 60'ernes designstil, som stadig er en stor inspirationskilde for mange. I anledning af ILVAs 60-års fødselsdag har bolighuset nemlig designet en særlig jubilæumskollektion, der er tydeligt inspireret af 1960'erne, og som bliver udstillet i foyeren hos ILVA i Nykøbing.

- Det er fascinerende at gå tilbage i tiden og se, hvordan tingene så ud dengang, når man samtidig kan se, hvordan det har en afsmitning på den måde, vi designer vores møbler i dag, siger Rita Tina Ellekær, der er butikschef i ILVA i Nykøbing F.

ILVA graver ned i 60'ernes æstetik og bringer den i spil i deres nye designs. Når pandemien raser uden for vinduerne, vil vi nemlig gerne skabe tryghed med det velkendte indenfor. Det mener møbel- og designekspert Mads Arlien-Søborg.

- Det er helt naturligt, at vi begynder at se tilbage, når vi befinder os i en krise. Vi så det også under finanskrisen, hvor det i høj grad var i 70'erne, man hentede inspirationen. Vi bliver trygge, når vi går tilbage til noget af det, vi kender, og netop 60'erne har en vigtig plads i vores designhjerter, fordi det var i den periode, dansk design blev langt mere tilgængeligt. Velfærden blev bredt mere ud i samfundet og skabte et boost i forbruget. Der skete en demokratisering af designmøbler, som nu let kunne blive hver mands eje, og som blev solgt i helt almindelige varehuse, siger Mads Arlien-Søborg.


Tidsrejsen begynder i 1961

ILVA har været et af de møbelhuse, der var med til netop at gøre dansk møbeldesign tilgængeligt for flere. Derfor er 1960'erne også omdrejningspunkt i jubilæumskollektionen, fortæller Jane Schmücker Høegh, der er designchef i ILVA.

Annonce

- Der skete rigtig meget med dansk design i 60'erne, hvor man begyndte at eksperimentere mere med former og materialer. Det, der i dag er retro, var dengang nyskabende og legende, hvilket var meget kendetegnende for de glade 60'ere. Man vil træde ind i en verden, der emmer af 60'ernes organiske, eksperimenterende former og bevæger sig i de støvede, afdæmpede farvenuancer, som vi genkender fra dengang, siger Jane Schmücker Høegh.

Udover jubilæumskollektionen lanceres også en ny efterårs- og vinterkollektion i denne uge. Jubilæumskollektionen, der består af soveværelse, stue og spisestue alt sammen inspirereret af 60'erne, fremvises i foyeren i ILVA i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE