cookie-og-privatlivspolitik
Kom og oplev Nykøbing Slot i 3D på Hovedbiblioteket.
Kom og oplev Nykøbing Slot i 3D på Hovedbiblioteket.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Slot på biblioteket

Sammen med Hovedbiblioteket arrangerer Nykøbing Falster Turistforening en udstilling om Nykøbing Slot og Dronning Sophie.
04. august 2020 kl. 15:31 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

NYKØBING Nykøbing Slot og Dronning Sophie får nu tildelt et hjørne på Nykøbing Falster Bibliotek overfor Borgerservice. Sammen med biblioteket arrangerer Nykøbing Falster Turistforening en udstilling, hvor der er forslag til bøger om slot og de dronninger, som boede på slottet, og hvor man desuden kan få den gratis brochure "I Dronning Sophies fodspor", som er byguide med historiequiz, og som nu også er oversat til engelsk og tysk.

På udstillingen vil man desuden via et fjernsyn kunne orientere sig om - hvor kæmpestort slottet var og hvor mange nuværende bygninger i Slotsgade, Slotsporten, Gl. Toldbod, som slottet i dag dækker over. Dette vises i 3D. Videoen er udført af den tyske kunstner Mans Brennecke fra Hamborg, som er dansk gift og nu bosat på Falster. Han har ud fra tilgængelige data bygget en tredimensionel model af slottet på computeren. Ved hjælp af moderne teknologi har han pustet liv i Nykøbing Slot, så alle nu bedre kan få øjnene op for byens store slot, som er en del af Nykøbings historie. Udstillingen kan opleves fra mandag 3. august til 22. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce