cookie-og-privatlivspolitik
Efter nogle års fravær er sankt hans på Slotsbryggen tilbage.
Efter nogle års fravær er sankt hans på Slotsbryggen tilbage.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

Sommer på Slotsbryggen

MED VIDEOKLIP: I år bliver der atter sankt hans bål og fællessang på Slotsbryggen i Nykøbing.
30. maj 2021 kl. 07:07 Af Katrine Sabroe Christensen

NYKØBING Bestyrelsen i Nykøbing Falster Turistforening har brugt vinteren til flittigt at mødes online, for at lægge planer for aktiviteter, som kan være med til at underholde og skaffe turister til byen.

- Møder om en turbåd på Guldborgsund har fyldt meget i vores kalender lige siden november, hvor vi indkaldte interesserede aktører til et møde. Desuden har vi skaffet en del private sponsorer, som gerne vil støtte op om sejladsen på Guldborgsund. Det er glædeligt at Guldborgsund Kommune støtter op om turbåden med 400.000 kroner, og Museum Lolland-Falster vil stå for den daglige drift, men der mangler stadig tilsagn til projektet fra Søfartsstyrelsen, så vi kan frygte, at Turbåden ikke bliver kommer til at sejle i Guldborgsund i år, fortæller Birgitt Bjerre, formand for Nykøbing Falster Turistforening.

Men helt sikkert er det, at Turistforeningen i år arrangerer sankt hans aften i samarbejde med Sejlforeninger og bådklubber på Guldborgsund og på Slotsbryggens område med musik fra klokken 21 på Sophieholmen med revydirektør Mickey Pless. 21.45 Båltale af Hannah Karina Mikkelsen (ildsjæl, leder af Teatret Masken og tidligere vinder af kommunens Kulturpris), og klokken 22 tændes bålet og Midsommervisen synges, mens heksen flyver mod Tyskland.

På Guldborgsund kan man fra såvel Sundby som fra Strandboulevarden fra klokken 21 opleve både af alle slags, som er illuminerede med lyskæder, og som sejler fra Hamborgskoven mod Slotsbryggen, hvor de lyser op som en flot kulisse til sankt hans bålet på Sophieholmen.

- En stor tak til byggefirmaet BO-Hus, som økonomisk hjælper med arrangementet, tilføjer hun.

Annonce

I juli og august gentager Turistforeningen i samarbejde med Visens Venner, fire gange Fællessang ved solnedgang over Guldborgsund ved Slotsbryggen.

- Vi håber, at solen igen skinner og går ned på alle sangaftenerne. I 2019 var vi mellem 300 og 600 deltagere, som hyggede os med sange fra Højskolesangbogen og andre smukke aftensange. Kulturelt Samråd hjælper os med økonomien. Vi glæder os til at møde byens mange borgere og turister til de planlagte aktiviteter, slutter Birgitt Bjerre.

Se videoklip HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE