cookie-og-privatlivspolitik
Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang er frontfigurerne i Druk.
Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Magnus Millang er frontfigurerne i Druk.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

Vinderfilm på højkant

Ugeavisen udlodder i denne uge fem dvd-eksemplarer af Thomas Vinterbergs prisvindende film Druk.
03. februar 2021 kl. 06:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

KONKURRENCE Så er det tid til årets første dvd-konkurrence, så Ugeavisen udlodder i denne uge fem dvd-eksemplarer af den danske prisvindende film Druk.

Den handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Druk er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Annonce

Filmen blev den helt store vinder ved årets European Film Awards, hvor filmen modtog priser i alle dens nominerede kategorier - for bedste instruktør, bedste skuespiller, bedste manuskript og hovedprisen for bedste film.

Druk er udpeget som Danmarks Oscar-kandidat i dysten om en nominering i kategorien for bedste internationale spillefilm.

For at deltage i lodtrækningen skal du svare på følgende spørgsmål: Er den danske film Druk nomineret til en Oscar?

Indsend dit svar til konkurrencer@ugeavisen-guld.dk senest onsdag 10. februar klokken 10. Vinderne vil herefter blive offentliggjort i Ugeavisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE