Heidi Nielsen, indehaver af Den gamle Møllegaard i Horslunde, har gennem det sidste år introduceret flere tiltag inden for grøn bæredygtighed.
HORSLUNDE Det mest konkrete resultat af Heidi Nielsens grønne omstilling på Den gamle Møllegaard er, at køkkenet ved at gå fra at plaste alting ind i husholdningsfilm til at gemme madrester og andet i genbrugte plastikemballager siden 1. juli har sparet ikke mindre end to kilometer plastfilm.
Heidi fortæller, at de grønne initiativer er kommet i stand via et initiativ fra Gate21 - et samarbejde mellem kommuner og regioner med fokus på grøn omstilling.
- Jeg har sorteret affald i flere år men manglede en aftager af bioaffald - altså det madaffald, som jeg ikke selv kunne kompostere, fortæller Heidi Nielsen.
I dag har Heidi fundet en aftager af bioaffaldet, ligesom hun har taget hul på en del andre bæredygtige tiltag. Fx bruger hun nu stofservietter i stedet for servietter af papir. Hun har skiftet Møllegaardens oliefyr ud med varmepumpe og el-radiatorer, og i stedet for papirservietter på toilettet tørrer gæsterne i dag hænder i vaskbare vaskeklude.
Når det gælder pynten på bordene i restauranten, så foretrækker Heidi nu planter i jord fremfor afskårne blomster, som jo ofte er dyrket i drivhuse og derfor har et tungt CO2-aftryk.
Lige nu er det juleroser, som pynter for siden at blive plantet ud i bede, så de igen kan blomstre.
Bæredygtig nytårsmenu
Også årets nytårsmenu er bæredygtig, så vidt det er muligt.
Således byder hovedretten på dyrefilet af råvildt nedlagt her på Lolland. Dertil lækkert garniture og lokale Hoby-kartofter.
Desserten byder på solbærdrøm lavet på basis af lokale bær.