cookie-og-privatlivspolitik
Anders Christensen viser brandstigen, som i sin tid er udviklet i den norske by Modum. Heraf virkomhedens navn.

4

Billeder

Anders Christensen viser brandstigen, som i sin tid er udviklet i den norske by Modum. Heraf virkomhedens navn.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Danske brandstiger storsælger

Virksomheden Modum i Nakskovs industrikvarter har taget gazellespring og eksporterer 96 procent af produktionen af specialdesignede stiger.
30. marts 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Modums store produktionshal emmer af gammel industri med tunge maskiner, der ser ud som om de har været i arbejde siden industrialiseringens storhedstid.

Modums hjemmeside derimod er supermoderne med eksklusivt design og kun forfattet på ét sprog, nemlig engelsk.

- Det skyldes, at næsten alle vores kunder befinder sig i engelsktalende lande, forklarer salgsdirektør Brian Petersen.

Men netop det gode danske produkt fremstillet i produktionshallen i Nakskov og en intens markedsførings med nutidens digitale muligheder er en kombination, der inden for de sidste år har fået Modum til at mangedoble både produktion, omsætning og indtjening.


Over 30 år på bagen

Som virksomhed opstod Modum i kølvandet på Nakskov Skibsværfts lukning. Anders Christensen, i dag med titel af Production Manager, har været med hele vejen fra begyndelsen.

Annonce

- Produktet er det samme, nemlig en brandstige, som er elegant, let at betjene og meget holdbar. Den er i sin tid udviklet af en nordmand med adresse i den norske by Modum, så der stammer navnet fra. Stigen sælges til både virksomheder og private, og når brandstigen er monteret, plejer vi at sige, at vi håber, at kunden aldrig får brug for den, lyder det med et smil fra Anders Christensen.

Selve produktionsholdet består ud over Anders Christensen af René Kromand Petersen og Allan Sørensen. De producerer typisk omkring 1.500 meter stige om måneden.


Gazellevirksomhed

Gennem tiderne er det gået op og ned for brandstigeproducenten på Linkøpingvej, som siden 2004 har været ejet af Linderberg Group.

Efter nogle ret slemme år var banken lige ved at lukke virksomheden; men fra 2012 har Modum satset benhårdt på international markedsføring. Det har vist sig at være det rigtige sats.

- Sidste år blev Modum udnævnt som Gazelle-virksomhed. Det er en pris, som Børsen uddeler til virksomheder, der inden for en fireårig periode har fordoblet fortjensten, forklarer Brian Petersen, der siden 2012 har stået for Modums globale markedsføring.

Annonce

Den lille statuette af gazellen pynter på en kontorhylde - og noget tyder på, at den snart får selskab af endnu en højdespringende artsfælle.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE