cookie-og-privatlivspolitik
Aktiviteterne på gaden bliver spontane, så beboerne i boligområderne kan vente sig en overraskelse.
Aktiviteterne på gaden bliver spontane, så beboerne i boligområderne kan vente sig en overraskelse.
Foto: Arkiv/Pressefoto

Ugeavisen Lolland

Den Gyldne Banan rykker ud

Lolland har fået en ny generation af initiativrige og ambitiøse unge, som vil arbejde hårdt for at få flere koncerter til Sydhavsøerne. 9 unge er trådt ind i bestyrelsen for foreningen Den Gyldne Banan og de er dermed 5. generation af unge i Den Gyldne Banan. Den 17. april laver de pop-up koncerter rundt om på Lolland.
15. april 2021 kl. 09:16 Af Daniel Brøns

LOLLAND I en tid med Corona og et forsamlingsforbud på 10 personer udendørs skal der virkelig tænkes kreativt for at arrangere koncerter. Som ny bestyrelse har de unge endnu ikke nogen stor økonomi til at hyre orkestre for, men Den Gyldne Banans bestyrelse har mod, engagement og ideer til at finde nye veje at gå.

- Hvis vi selv spiller 1-2 numre som pop up koncert ved en boligblok, så kan folk være publikum blot ved at  åbne deres vinduer og kigge ud komme til koncert", siger Den Gyldne Banans formand Mathias Kjeldgaard.

Alle bestyrelsens unge kender hinanden fra Lolland Musikskole, hvor de alle er elever. De kommer fra alle ender af Sydhavsøerne, og selvom de glæder sig til at skulle arrangere koncerter med større prof. musiknavne, så er de også stolte over, at de ved selv at spille lokale pop up koncerter kan glæde borgere i alle aldre med musik i en svær tid med Corona og få fysiske kulturtilbud.

Den Gyldne Banan blev startet i 2014, hvor den første generation af Gyldne Bananer - elever fra Lolland Musikskole satte sig for selv at ville skabe flere koncerter for unge på sydhavsøerne. Navnet, Den Gyldne Banan, er et modspil til den negative iscenesættelse medierne giver vores landsdel, med tilnavnet "den rådne banan". De unge bestyrelsesmedlemmer er nødt til at forlade sydhavsøerne for at uddanne sig, og derfor får bestyrelsen ofte nye medlemmer, men fælles for alle generationer af unge i Den Gyldne Banan er, at de ser arrangementer som en nødvendighed i forbindelse med især Lolland renommé. Som bekendt flytter størstedelen af unge væk fra kommunen efter endt ungdomsuddannelse og kun få vender tilbage. Det kan der være mange forklaringer på, men de unge bananer mener, at en af de største problemer er det manglende kulturudbud, som også den ældre ungdom vil sætte pris på.

Den Gyldne Banans mål er, ikke kun at holde én koncert, men at tilbyde unge på sydhavsøerne tilbagevendende arrangementer med et professionelt image.

Annonce

Der kommer ikke nærmere deltaler om, hvor og hvornår de kommende pop up koncerter afholdes, da man ikke må opfordre til forsamlinger grundet Corona. dbrKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE