cookie-og-privatlivspolitik
Tanja Lagerbon driver sin webshop med børne- og legetøj fra privaten i Branderslev.
Tanja Lagerbon driver sin webshop med børne- og legetøj fra privaten i Branderslev.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Du kan handle lokalt - på nettet

Instagram er det vigtigste udstillingsvindue i Tanjas webshop La Bon, hvor hun forhandler miljøvenligt legetøj og børnetøj - også til lokale kunder.
04. februar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Det var et ønske om noget lidt anderledes børnetøj, som fik 29-årige Tanja Lagerbon til at åbne en webshop.

- Det jeg ledte efter, fandtes ikke i de lokale butikker, så det var egentlig grunden til at jeg gik i gang med at kontakte forhandlere af de mærker inden for legetøj og børnetøj, som jeg var interesseret i - for at undersøge,om jeg kunne få deres varer ind i min webshop, fortæller Tanja.

For et år siden holdt hun det første møde med en rådgiver fra Business LF, og 23. oktober sidste år gik hendes webshop La Bon "i luften".

Til daglig er Tanja frisør og snart skal hendes søn på 15 måneder være storebror.

I stuen i etplanshuset er webshoppen diskret placeret i et hjørne af stuen, hvor nogle høje reoler vender ryggen ud mod spiseafdelingen. På hylderne i La Bon-hjørnet er der stablet masser af børnetøj og legetøj. Foreløbig har Tanja fire forhandlere - og snart en femte - i "hus".


Lokale kunder

- Det typiske er, at mere end 90 procent af varerne i en netbutik sendes uden for lokalområdet, fortæller Thomas Rasmussen,forreningschef for Handel & Erhvervs-afdelingen ved Business LF.

Sådan er det ikke i Tanjas tilfælde:

- De fleste af mine netkunder er folk fra lokalområdet, fortæller hun.

- Da jeg havde haft netshoppen i tre måneder, havde jeg ekspederet 52 ordrer. Det var mange flere, end jeg i min vildeste fantasi havde drømt om.

Men mere usædvanligt er det, at næste 40 af ordrerne blev bestilt af lokale kunder, som efter at have købt varene via Instagram eller Facebook, selv dukkede op for at hente deres køb hjemme hos Tanja i Branderslev.

- Så man kan sagtens købe ind lokalt, selvom man handler på nettet, konstaterer Tanja Lagerbon, som tænker, at der ligesom hun selv var det, er mange lokale småbørnsforældre, der har været på udkig efter de særlige mærker, som ingen af de lokale butikker har i deres sortiment. Og tænk, så kan man få det, man er på udkig efter, ved både at handle lokalt og på nettet!

Foreløbig er der en barsel i sigte. Siden skal Tanja tilbage på arbejdsmarkedet; men på længere sigt kunne hun godt tænke sig at leve af sin webshop.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce