cookie-og-privatlivspolitik
Fredag i sidste uge blev der hængt store bannere op rundt i Nakskov om det nye pakhusbyggeri.
Fredag i sidste uge blev der hængt store bannere op rundt i Nakskov om det nye pakhusbyggeri.
Foto: Michael Vinther

Ugeavisen Lolland

Enorm interesse for nye pakhuse

Masser af besøg på ny hjemmeside om byggeriet på Mørtelværksgrunden i Nakskov.
25. december 2020 kl. 13:58 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV - Vi blev simpelthen lagt ned, vel at mærke på den positive måde, fortæller projektchef Michael Vinther om situationen sidste fredag, hvor hjemmesiden sydkaj.dk gik i luften med information om byggeplanerne på Mørtelværksgrunden - eller som folkene bag projektet kalder den: Sydkajen.

På sitet er en lille video, hvor Michael Vinther fortæller om byggeprojektet. I løbet af de første dage var der 20.000 klik på den.

- Allerede nu er der over 100 navne på en liste over folk, som er interesserede i at komme til at bo i det nye pakhusbyggeri. Over halvdelen er folk, som ikke bor i Nakskov, afslører Michael Vinther.


Tre faser

Det ligger endnu ikke helt fast, hvordan fordelingen af ejer- og lejelejligheder bliver på Sydkajen.

- Det kommer an på, hvad der er efterspørgsel på, siger projektdirektør Vinther, som er projektets ansigt udadtil.

Lige nu arbejdes der ud fra en plan i tre faser, der involverer syv ejendomme. De opføres i tre faser.

De to første bygninger i fase 1 forventes klar til indflytning i 2022. Derefter vil endnu et par huse i fase 2 stå klar i 2023, mens de sidste huse i fase 3 vil være nøgleklare i 2024.

Hvor store de enkelte lejligheder bliver, har man heller ikke lagt sig fast på. Det afhænger ligeledes af det, som kunderne vil efterspørge.

- Men vi regner med, at de to første huse i fase 1 kommer til at indeholde omkring 30 lejligheder til sammen, siger Michael Vinther.


Tilpasset arkitektur

Det er utrolig vigtigt, at de nye pakhuse falder naturligt ind i Nakskovs oprindelige miljø med respekt for alle de fantastiske bygninger, der allerede er i byen. Det er projektets mål nummer et, fremgår det af videoen på hjemmesiden.

- Derfor har vi også bedt vores arkitekter, Bertelsen & Scheving, om at finde inspiration i det eksisterende bymiljø, Det gælder eksempelvis Dronningens Pakhus, der ligger lige over for, samt bymiljøet i Theisens Gård med Magasinet, fortæller Michael Vinther.

- Mål to med byggeriet er at tiltrække beboere, der kan se de fantastiske værdier i Nakskov. Det gælder både lokale folk fra Nakskov og omegn, men det gælder sandelig også folk uden for Lolland, fortsætter Vinther.

Når projektet er færdigt, vil der være op til 90 nye lejligheder i Nakskovs nye bydel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce