Annonce
Ugeavisen Lolland

Femern-jubel ved jubilæum

Knud Åge Nielsen har i høj grad udvidet bilparken i sine år som ejer af firmaet. Foto: Daniel Brøns

Knud Åge Nielsen har i 30 år ejet Vestlolland Kloakservice, der den 4. maj fyldte 50 år. Han overtog bare tre køretøjer, og i dag har han 14 biler og venter masser af arbejde ved Femern-forbindelsen.

NAKSKOV Da Knud Åge Jensen som 23-årig købet Vestlollands Kloakservice, havde han aldrig forestillet sig, at det skulle blive til en virksomhed 18 ansatte og 14 køretøjer. Men sådan blev det - og det var faktisk lidt af en tilfældighed.

- Jeg har egentlig bare fulgt med efterspørgslen. Har der været for mange kunder til at løse opgaverne, så har jeg udvidet indtil det niveau, hvor jeg er i dag, siger kloakmesteren, der er en af de håndværkere, der grundlæggende bare holder så meget af sit job, at han ikke kan lade være med at lægge mange arbejdstimer i det.

- Jeg kører mest tv-inspektion, og mon ikke det bliver 12 timer om dagen de fleste dage, siger manden, der i øvrigt også er med i weekend-vagtplanerne og rykker ud, når det gælder.

Teknologi-fokus

Og spørger man ham, hvad der driver værket, så er det mange ting.

- Det er meget spændende at være med til at løse større projekter, og så er jeg glad for at være med til at indføre ny teknologi, siger han.

- I min tid har vi fået robotter og meget andet udstyr, der har gjort det langt mindre fysisk krævende at arbejde ved bilerne, siger han og tilføjer at han selv personligt har været med til at udvikle et anlæg, der gør det lettere at separere olie fra vand.

- Det er jo en stor fordel, hvis vi skal ud og hente noget olie - og bare kan sende vandet ud i kloakken, for jo mindre væske vi skal flytte rundt på, des mere sparer kunden, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøansvar

Ny teknologi og færre ture pr. tank-tømning er også en fordel for miljøet, og det optager også Knud Åge Jensen, ligesom hans sociale ansvar gør det.

- Som miljøvirksomhed og mellemstor lokal virksomhed skal vi også tage vores del af samfundsansvaret, så jeg bruger rigtigt meget energi på at være med til at udvikle de unge mennesker i vores eget lokalområde, siger han.

Derfor er Vestlollands Kloakservice med til at hjælpe, når arbejdsformidlingen, socialforvaltningen eller andre skal hjælpe rodløse unge til at få en profession - eller bare en meningsfuld hverdag.

- Her er alle ordentlige ved hinanden, så da vi for nylig havde en fyr inde, der var blevet drillet meget i skolen, så ville han slet ikke herfra igen. Han kom først videre, da han fandt noget arbejde inden for noget IT, som han også var rigtig god til, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Femern venter

Om virksomheden i dag har nået sit toppunkt i forhold til størrelse vil Knud Åge Nielsen ikke gisne om. Men han synes, at konkurrencevilkårene er blevet hårde.

- Vi får ikke mere for arbejdet, selv om priserne stiger, og samtidig bliver vi konstant pålagt nye administrative byrder, så det lægger en forhindring for væksten, siger kloakmesteren, der dog ser et lyspunkt i, at Femern-forbindelsen nu ser ud til at starte 1. januar.

- Der bliver brug for et gigantisk antal af biler, som kan pumpe jord, så det er noget, som vi bliver involveret i, da al kapacitet i en meget stor radius vil blive inddraget, siger han - for dog at understrege, at han fortsat vil servicere de øvrige kunder.

- En dag er Femern jo færdig, så alle kunder er lige vigtige, siger Knud Åge Nielsen, der i øvrigt dagligt skarpt bliver overvåget af hustruen Karina Jensen, der er med til at styre forretningen.

- Det er en livsstil for os begge to. Det gør det nemmere, at man ikke skal forklare, hvorfor man bruger 50-60 timer om ugen på at arbejde.

  • Knud Åge Nielsen har i høj grad udvidet bilparken i sine år som ejer af firmaet. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier