cookie-og-privatlivspolitik
Der skal nye kræfter til - og nogle af dem skal være fra Rødbyhavn, fortæller bestyrelsesmedlemmerne - fra venstre Thomas Pedersen, Thomas Nielsen og Morten Rasmussen.
Der skal nye kræfter til - og nogle af dem skal være fra Rødbyhavn, fortæller bestyrelsesmedlemmerne - fra venstre Thomas Pedersen, Thomas Nielsen og Morten Rasmussen.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Forening: Rødbyhavn på vej ud

Sydlollands Borger og Erhvervsforening har for stor en vægt på udviklingen i Rødby, så nu efterlyses flere Rødbyhavnere til bestyrelse og arbejdsgrupper. Ellers forsvinder Rødbyhavn måske helt ud af foreningen.
14. oktober 2020 kl. 12:42 Af Daniel Brøns

SYDLOLLAND Da Sydlollands Borger og Erhvervsforening blev etableret som en sammenlægning mellem de to sydlige hovedstæders borgerforeninger, var tanken at favne begge byer og opland.

Men sådan er det ikke blevet, fortæller tre bestyrelsesmedlemmer, der lige nu er ved at planlægge generalforsamlingen i foreningen den 11. november. Morten Rasmussen, der er flyttet fra Rødbyhavn til Rødby siger:

- Vi har simpelthen svært ved at finde ud af, hvem der skal tale Rødbyhavnernes sag, så hvis ingen dukker op til generalforsamlingen, så får vi en forening, der kun har fokus på Rødby.


Aktivitetsudvalg

Han bakkes op af Thomas Pedersen og Thomas Nielsen, der også begge er i bestyrelsen. Thomas Pedersen siger:

- Det skal ikke lyde som om, at vi ikke ønsker at gøre noget for Rødbyhavn, men vi har simpelthen bare begrænsede ressourcer. Vi har kontakt til nogle gode kræfter dernede, der står for flag-alléen, juleoppyntning og de faste ting, men de er oppe i årene, og de har ikke tid til mere, siger han.

Annonce

Rødby blomstrer

Thomas Nielsen oplever, at Rødby lige nu står sig rimeligt godt med en del aktive foreninger, herunder også foreningens Købstadshotellet, som borgerforeningen samarbejder med.

- Vi har også haft kræfter til at søge fondsmidler, så nu får vi ny julebelysning, som er meget tiltrængt, siger han og oplyser, at der også er planer om en stor byfest i Rødby Lystskov med en kendt dansk musiker.

- Det ved vi dog ikke, hvornår vi får mulighed for at holde, siger han.


Potentiale i syd

I Rødbyhavn er der også et stort potentiale, mener bestyrelsen, der allerede nu hører, at Femern-forbindelsen er begyndt at påvirke positivt.

- Det er jo et formidabelt momentum, der gør det lettere at søge penge til udvikling, siger Thomas Nielsen. Morten Rasmussen tilføjer:

Annonce

- Men man behøver ikke at have store ambitioner for at være med. Bare man melder sig til et eller andet, er det en hjælp og en finger på pulsen, siger han.

Der er generalforsamling den 11. november. Foreningen har endnu ikke fastsat tid og sted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE