cookie-og-privatlivspolitik
Hoteldirektør Dan Lykkegaard er steget til tops for at proklamere endnu et fremskridt for Harmonien, nemlig opkøbet af naboejendommen Sønderport.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Harmonien opkøber naboejendom

Hotel Harmonien har netop købt Sønderport og har planer om at udvide med 16 nye værelser i to etager.
20. september 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

NAKSKOV Der har været langvarige forhandlinger over flere måneder, men tirsdag i sidste uge kunne Dan Lykkegaard, direktør for Hotel Harmonien, endelig skrive under på dokumenterne, der nu har gjort ham til ejer af hotellets naboejendom på adressen Søndergade 42 - i daglig tale Sønderport.

Mens Oris Tandlægerne stadig vil residere på ejendommens øverste etage, skal der indrettes hotelværelser på anden og første sal. Dan Lykkegaard viser tegningerne, som han allerede har fået lavet over indretningen med otte værelser på hver etage. Hvis brandmyndighederne vil gå med til det, satser han på at få slået hul i væggen mellem de to ejendomme, så der bliver direkte adgang fra det nuværende hotel til de nye værelsesafdelinger.

- Det skulle ikke være helt umuligt. Der har tidligere været døre i væggene mellem de to ejendomme. De er muret til, men vi kan tydeligt se dem, siger Dan Lykkegaard og fortæller, at hjørneejendommen for enden af gågaden faktisk tidligere har været en del af Hotel Harmonien.

Hvad der skal ske i lokalerne i gadeplan ud til gågaden ved Dan Lykkegaard endnu ikke.

- Det vil jo være tosset ikke at lave en café i de lokaler, men det overlader jeg til den fremtidige lejer af lokalerne at bestemme, siger han.

Annonce

Tre sælgere

At købet af ejendommen med den smukt buede facade har strukket sig over adskillige måneder, skyldes det, at der var hele tre sælgere, Dan Lykkegaard skulle blive enige med. Han havde forbeholdt sig ret til kun at at ville købe, hvis samtlige tre ejere af den Ørnsholt-tegnede bygning var med på at sælge - i ét hug.

Det lykkedes tirsdag 14. september.

Sælger er for 3. sals vedkommende boet efter tandlæge Bent Søndergaard. Første sals sælger er advokat Torben Groth Madsen; mens 2. sal og stueetagen er solgt af boet efter Jette Clausen.


Hårdt brug for værelser

Ansøgningen om byggetilladelse er allerede ekspederet videre, og Dan Lykkegaard regner med at kunne gå i gang med at bygge om allerede i år. For der er hårdt brug for flere værelser på Hotel Harmonien.

Lige nu er de 35 eksisterende værelser lejet ud langt ud i fremtiden - her uden for turistsæsonen primært til håndværkere. Sådan kommer det også til at gå med Hotel Harmoniens 16 nye værelser, spår hoteldirektøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE