Annonce
Ugeavisen Lolland

Minister: Adoptioner skal aldrig på samlebånd

"Adoptioner uden samtykke skal selvfølgelig aldrig sættes på samlebånd", skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har svaret på spørgsmål om Ugeavisens Lollands historier om tvangsadoptioner - hun ønsker flere adoptioner.

LOLLAND Ugeavisen Lollands artikler om tvangsadoptioner er blevet læst på Christiansborg. Her har Dansk Folkepartis socialordfører, Karina Adsbøl, bedt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) om at kommentere artiklen "Tvangsadoptioner sat på samlebånd".

Og i svaret forsvarer Astrid Krag, at myndighederne griber ind. Som hun skriver:

"For mig er det grundlæggende vigtigt, at der sættes ind med den rette indsats tidligt overfor udsatte børn og unge. For vi ved, at de første år i et barns liv er afgørende for, hvordan barnet former sig som menneske. Derfor mener jeg, at alle børn skal have mulighed for at slå rod, så de kan vokse op og knytte varige bånd og relationer - allerede fra fødslen."

Videre bekræfter Astrid Krag, at der er sket en stigning i antallet af bortadoptioner. Men, påpeger hun, fra 1. oktober 2015 til den 31. marts 2020 er der kun truffet 45 afgørelser om adoption uden samtykke.

"Det vidner for mig om, at vi som samfund har været alt for længe om at sætte barnet først, og vi har givet forældrene for mange chancer. Derfor mener jeg, at flere udsatte og anbragte børn skal have den tryghed og stabilitet, som en adoption kan give. Jeg ønsker at se på bedre muligheder for bortadoption, når forældrene ikke i en nær fremtid kommer til at kunne tage ordentligt vare på deres barn, så vi kan sikre flere anbragte børn en god barndom med kærlighed og stabilitet."

Astrid Krag understreger dog, at adoptioner uden samtykke selvfølgelig aldrig skal "sættes på samlebånd".

"Det mener jeg heller ikke, at lovgivningen giver mulighed for", skriver hun og påpeger blandt andet, at der stilles store krav til sagsbehandlingen, og at sager om tvangsadoption skal behandles af forskellige myndigheder.

"Jeg kan i den forbindelse oplyse, at det indledningsvist er kommunen, der foretager den skønsmæssige vurdering af, om hensynet til barnet afgørende taler for at gennemføre en adoption, om nødvendigt uden samtykke. Hvis det er tilfældet, indstiller kommunen dette til børn- og ungeudvalget. Tilslutter udvalget sig kommunens vurdering og indstilling, skal Ankestyrelsen vurdere sagen, og er styrelsen også enig i indstillingen, kan styrelsen træffe afgørelse om, at barnet skal bortadopteres uden samtykke. Ankestyrelsens afgørelse kan påklages til domstolene, og opretholder domstolene Ankestyrelsens afgørelse om at gennemføre en adoptionen uden samtykke, kan Ankestyrelsen meddele bevilling til adoption."

  • "Adoptioner uden samtykke skal selvfølgelig aldrig sættes på samlebånd", skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Chokeret over ny aftale: - Det er ærgerligt og uambitiøst

112

Kødtyv vendte tilbage - og så blev han anholdt

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Politik

Endnu en politiker skifter parti: Regeringen kan ikke længere regne med flertal

Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Indland

Obama på besøg i Næstved: Algoritmerne truer vores demokrati

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster