cookie-og-privatlivspolitik
Repræsentanter fra Langø Bylaug og Langø Havn: I forgrunden Ole Munksgaard og bagved fra venstre Johnny Krog, Ole Pedersen og Hans-Jørgen Kleister.

3

Billeder

Repræsentanter fra Langø Bylaug og Langø Havn: I forgrunden Ole Munksgaard og bagved fra venstre Johnny Krog, Ole Pedersen og Hans-Jørgen Kleister.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Så er alle bropengene i hus

I sidste uge fik Langø Bylaug besked om, at 60.000 kroner, som de har søgt fra LAG-midlerne til at anlægge en krible krable-bro i havnen, er bevilget. Så nu kan selve broarbejdet snart gå i gang.
17. februar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

LANGØ Så snart frosten har sluppet sit tag i det sydvestligste Lolland, går håndværkere i gang med at etablere en krible krable-bro og en omkring 120 meter lang fortøjningsbro i den nordlige ende af Langø Havn.

Høje stabler af trykimprægneret tømmer ligger allerede klar, og i den lille havnelandsby ser man frem til en sommer med nye tilbud til fastboende, gæster og turister i form af en solid ny fortøjningesbro og spændende vandsysler for børn på krible krable-broen.

- Det var en dejlig overraskelse, vi fik i sidste uge, da vi fik tilsagn om, at vi har fået de 60.000 kroner fra LAG-midlerne, som vi havde søgt om, fortæller formanden for Langø Landsbylaug, Ole Pedersen.


Sidste portion

Det er omkring et år siden, at man i Langø Landsbylaug begyndte at pusle med ideen om at få etableret en krible krable-bro i havnen og samtidig søge midler til at få udskiftet en fortøjningsbro, som er ved at tære værk.

- Vi er efterhånden blevet ret gode til at søge penge fra de forskellige fonde, slår Ole Munksgaard fra Langø Landsbylaug fast.

Annonce

I september meddelte Nordea-fonden, at 600.000 kroner var bevilget til projektet.

- Det er det største beløb, vi endnu har modtaget i støtte fra en fond, sagde Ole Pedersen dengang. Men trods alt var det ikke nok til det ambitiøse broprojektet.

I begyndelsen af året kom der yderligere 67.000 kroner fra Lolland Kommunes Landsbypulje, og i sidste uge altså 60.000 kroner fra LAG-midlerne.

- Byggetilbudet er på 869.187 kroner. De sidste 142.187 kroner giver fiskerne på Langø Havn, lyder det fra Ole Pedersen.


Liv på havnen

Krible krable-broen er en flydende platform, som er særligt designet til børn på udkig efter vandlopper, på krabbefiskeri og andre spændende vandoplevelser, der indeholder både fornøjelse og læring, og som kan foregå i samarbejde med kommunens naturvejleder.

Annonce

- Vi håber at få besøg af både skolebørn og daginstitutioner, og at turisterne vil sørge for masser af liv ved den nye bro og på resten af havnen, lyder det fra medlemmerne af Langø Landsbylaug.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE