cookie-og-privatlivspolitik
Kom til ølsmagning og oplev ølfundamentalist Matias Bjørklund.
Kom til ølsmagning og oplev ølfundamentalist Matias Bjørklund.
Foto: Nils Lund

Ugeavisen Lolland

Smag på klosterbyens mikrobryg

Øl er ikke noget man spøger med? Men det gør Matias Bjørklund nu lidt alligevel, når han passioneret underholder andre ølinteresserede med gode ølhistorier.
27. juli 2020 kl. 07:00 Af Redaktionen

Annonce

MARIBO - Øl handler om mere end at drikke sig fuld. Der er nærvær, minder, historie og masser af røverhistorier gemt bag etikken på enhver øl, siger ølbryggeren med et smil. 

Matias er ølfundamentalist og har startet Klosterbyens Mikrobryg. Passionen for øl startede, da han som ung mand fik smag for specialøl, og måtte erkende at den danske ølscene tilbage i start nullerne var ganske tynd. 

Han investerede i udstyr til hjemmebryg og blev bidt af ølbrygning. Han fordybede sig endnu mere i øl-faget og gik i gang med at brygge den ene øltype efter den anden som kun venner og familie fik lov til at smage på. I starten af 2019 fik Matias lyst til at udbrede sit øl endnu mere. Øllen - Darkest Hour - blev sat i produktion i samarbejde med Juel's Bryg i Søllested og i dag kan den købes i specialbutikker rundt omkring på Lolland. 

- Det er selvfølgelig fedt at have Darkest Hour i butikkerne, men det er endnu sjovere at komme ud blandt andre øl-interesserede, være med til at skabe en god stemning og dele ens viden om øl og dets historie", siger Matias, der 7. august rykker ind i The Green House i Maribo til en ølsmagning med masser af god stemning. 

- Det er så fedt, når mennesker opsøger det de brænder for. At Matias så er en guttermand og har lyst til at være med til at udvikle området er jo bare en kæmpe bonus, siger Jonas, projektleder i The Green House i Maribo.

- Det handler om at skabe plads til den passion og de mennesker, der findes på Lolland, tilføjer projektlederen. 

Du kan opleve ølsmagningen og Matias' gode historier fredag 7. august klokken 18.30. Matias underholder og du får lov til at smage ni forskellige øl inklusiv Darkest Hour. En billet koster 180 kroner - dog 100 kroner, hvis du er medlem af Iværksætter Lolland. Du kan tilmelde dig ved at skrive til hej@ivaerksaetterlolland.dk eller ved at finde Iværksætter Lolland på Facebook. 

Efter ølsmagningen er der pop-up café åben for alle klokken 21-23, hvor der vil være mulighed for at kaste nogle terninger og købe nogle af de lækre øl, som Matias har med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce