cookie-og-privatlivspolitik
Palle Hansen (til venstre) og Michael Hansen har til sammen haft Horslunde El-service i 50 år. Michael overtog forretningen i 2009.

2

Billeder

Palle Hansen (til venstre) og Michael Hansen har til sammen haft Horslunde El-service i 50 år. Michael overtog forretningen i 2009.
Foto: Lisbet Rasmussen

Ugeavisen Lolland

Strømførende i 50 år

Horslunde El-service fejrer 50-års jubilæum 1. oktober.
16. september 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

HORSLUNDE I 1971, da Palle Hansen etablerede Horslunde El-service på byens hovedgade, var timelønnen for en elektriker 22 kroner.

Her, 50 år efter, skal Palles efterfølger, Michael Hansen, have 430 kroner for en times elektrikerarbejde. Og det er ikke kun priserne, der har udviklet sig ret voldsomt:

- Da vi startede, passede min kone, Lone Hansen, kontoret og ikke mindst telefonen. Det var en meget central ting. Senere fik vi walkie talkie-anlæg i bilerne, fortæller Palle Hansen.

I dag har Michael Hansen kontorhjælp én dag om ugen. Ordrerne tager han imod på mobiltelefonen, som han har med sig overalt.


Altid gule biler

Nogle ting er dog ved det gamle. Det gælder farven på firmabilerne. Lige fra starten har de gule kassebiler været ensbetydende med Horslunde El-service.

Annonce

Også ønsket om at uddanne gode elektrikere har været højt prioriteret gennem alle årene.

Palle Hansen stod for at udlære 12 lærlinge. I alt har Horslunde El-service haft 16 lærlinge.

- Den sidste er lige begyndt, fortæller Michael, som selv er udlært under Palles vinger.

Han blev svend i 1993, og i 2008-2009 overtog han forretningen fra sin læremester.

Samtidig flyttede han forretningen fra Hovedgaden 1 i Horslunde til Gallevej. De sidste fem år har Horslunde El-service haft til huse på Tingmarken 1 i Horslunde. En god beliggenhed med mange strøgkunder på vej til og fra genbrugspladsen, som ligger for enden af Tingmarken.

Annonce

Jubilæet fejres på adressen fredag 1. oktober, hvor både den gamle og den nye mester tager imod.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE