Annonce
Ugeavisen Lolland

Veteranernes indtog i Nørreballe

Den carryfarvede Volvo P 1880 fra 1971 er en af perlerne i veteranbilsamlingen, som Kim og Mette Rich opbevarer i Nørreballe. Foto: Lisbet Rasmussen

Kim og Mette Rich har i de sidste måneder haft travlt med at indrette sig i værkstedslokalerne i Nørreballe. Lige nu dominerer veterankøretøjer, men står det til det entreprenante par, byder fremtiden også på et Vikingeland med både shelters og bålpladser.

NØRREBALLE Er der noget, man ikke kan beskylde ægteparret Mette og Kim Rich for, så er det at placere alle deres æg i samme kurv. Tværtimod er aktiviteterne spredt ud, og man kan blive ganske forpustet, når de to begynder at remse alt det op, som de - foreløbig - har samlet på den hjørnegrund ud mod landevejen i Nørreballe, som de overtog 1. december sidste år.

Først og fremmest prydes Pårup Møllevej 200 af Kims veteranbilsamling, som mange forbipasserende stopper op for at beundre, mens de trykker næserne flade mod panoramavinduerne ind til de 18 højglanspolerede veterankøretøjer. Her er - blandt meget andet - Volvoer, MG'er, Citroën'er, gamle Ford A'er, en Ford Mustang og en Volvo 444 med blinklys på taget.

- Den model blev kun lavet i 1952, fortæller Kim stolt.

Til sammen har Mette og Kim Rich otte børn, en plejesøn, to hunde, tre katte og tre høns.
Knallerter og motorcykler fylder op mellem de blankpolerede biler i veteransamlingen i Nørreballe. Foto: Lisbet Rasmussen

Ikke til salg

Samlingen, som også består af et par motorcykler og en del knallerter, har Kim Rich bygget op gennem 35 år.

- Langt de fleste af bilerne har jeg købt som rustne vrag, som jeg så har sat i stand, fortæller Kim og pointerer, at ingen af bilerne er til salg.

Til gengæld kan det sagtens lade sig gøre at få en tur i en af de flotte køretøjer. For Kim og Mette Rich lejer bilerne ud til eksempelvis brudekørsel, konfirmandkørsel og andre festligheder, hvor en blankpoleret veteranbil gør sig godt. Ønsker kunderne en chauffør bag rattet i en tøjstil, der svarer til bilen, så klarer ægteparret også det. Mette har i sin garderobe tidstypisk tøj, fx flotte strutkjoler, der passer til en bil fra 1950'erne og kjoler i det mere kropsnære snit, som står sig godt i fx en Mustang fra de tidlige 1960'ere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Specialtransporter

Udenfor på den store grund står adskillige autotrailere, som er til almindelig udlejning; men ikke sjældent sætter Kim sig bag rattet og spænder en af de store autotrailere bag bilen for at transportere et særligt klenodie af en bil.

- Den sidste tur, vi har været på, gik til Sydtyskland med en gammel Jaguar til over en halv million i traileren. Vi har kunder i hele landet både til brudekørsel og specialtransporter, fortæller Kim og Mette.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Massør og mekaniker

Men tro nu ikke, at ægteparret kan få al deres tid til at gå med det, vi allerede har nævnt.

Næh nej...

Indenfor bag udstillingshallen har Kim sit værksted, hvor han reparerer og vedligeholder sin egen samling og ligeledes - i mindre omfang - tilbyder at sætte andre folks veteranbiler i stand.

Bag det velassorterede veteranværksted er Rich's Gør det selv-værksted, hvor private kan leje sig ind på timebasis for at klare mindre reparationer på egne biler.

Og i den modsatte ende af bygningen har Mette Rich for nylig indrettet massageklinik, hvor hun tilbyder massage af trætte muskler og smertende rygge.

- Jeg har været uddannet massør i næsten 10 år, fortæller Mette, som siden hun åbnede klinikken i Nørreballe 6. april allerede har fået mange nye kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Hvidovre til Lolland

For fem år siden købte Mette og Kim en gård i Vester Skørring. Planen var, at det skulle være deres sommerhus, hvor de kunne slappe af fra en travl hverdag i Hvidovre, hvor de havde både autoværksted og trailerudlejning.

- Så skete der forskellige ting, og samtidig var vi blevet enormt glade for Lolland, så vi besluttede os for at flytte permanent herned, fortæller Kim og bemærker, at det da ikke var helt uvæsentligt, at de kunne slippe med omkring 2.500 kroner i ejendomsskat i stedet for de 30.000, de måtte punge ud med for deres hus i Hvidovre.

Både Kims og Mettes cv er lige så brogede som deres hverdag i dag.

59-årige Kim Rich er uddannet mekaniker. Han har været selvstændig siden 1989 og har blandt andet kørt taxa og været vognmand i Skagen.

49-årige Mette Rich er uddannet kontorassistent og senere massør. Indimellem har hun arbejdet ved militæret, været tjener og har solgt tandbørster.

Til sammen har de otte børn, en plejesøn, to hunde, tre katte og tre høns.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fritlagt grund

Hjørnegrunden på omkring 13.000 kvadratmeter i Nørreballe er kommet frem af det krat, som har fået lov til at vokse frit i adskillige årtier. Seneste er der blevet fældet træer. Så mange, at de forvandlet til træflis fyldte omkring 60 kubikmeter.

På det fritlagte areal drømmer Mette og Kim Rich om at lave en slags vikingeland - måske med et par sheltere, hvor folk kan overnatte og måske campere og arrangere vikingelejre.

- Det kunne vi godt tænke os, men på det sidste har det vist sig, at det nok ikke er så let endda at få tilladelse til at indrette vores grund til lejre og overnatning, fortæller Kim og Mette, som dog stadig håber på, at det lader sig gøre.

Og gør det ikke det, så finder de nok på noget andet!

  • Den carryfarvede Volvo P 1880 fra 1971 er en af perlerne i veteranbilsamlingen, som Kim og Mette Rich opbevarer i Nørreballe. Foto: Lisbet Rasmussen
  • Knallerter og motorcykler fylder op mellem de blankpolerede biler i veteransamlingen i Nørreballe. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier