cookie-og-privatlivspolitik
Lidt før klokken 18 vil julemanden tage den lange tur i højden for at tænde juletræet og Nykøbings øvrige julebelysning.
Lidt før klokken 18 vil julemanden tage den lange tur i højden for at tænde juletræet og Nykøbings øvrige julebelysning.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Black Friday og juletræstænding

På fredag forventes tusindevis af mennesker at valfarte til den indre by i Nykøbing: Der er Black Friday og julebelysningen tændes.
28. november 2019 kl. 09:19 Af Manfred Sørensen

Annonce

Den mørke tid er over os - og dog...

For der er i bogstaveligste forstand lys for enden af tunnellen, for på fredag tændes julebelysningen i den indre by i Nykøbing. Det vil sige det store juletræ på Torvet og de mange stjerneskud rundt omkring i gader og stræder. Mange tusinde led-pærer vil så i godt en måneds tid sørge for masser af stemningsfuld lys.

Det har i mange år - på nær meget få undtagelser - været en fast tradition, at julebelysningen tændes fredagen før 1. søndag i advent og begivenheden så blev fulgt op af late night.

De senere år har der så bare været den forskel, at Black Friday har koblet sig på.

Sådan er det også år, fredag 29. november, hvor det hele går løs ved 17.15-tiden med det traditionelle juleoptog med start fra Nykøbing F. Brandmuseum med røde veteranbiler, store brandfolk, julemanden og Nykøbing Falster Garden i spidsen.

Med stemningsfuld messingblæs går turen så gennem gaderne i retning af det nyrenoverede torv, hvor det hele så skal kulminere med tale ved borgmester John Brædder klokken 17.50 inden julemanden så ved hjælp af den lange brandstige begiver sig i højden for at tænde det store juletræ og den øvrige belysning.

Det er selvfølgelig Vores Nykøbing, der står bag fredagens aktiviteter, og erhvervs- og citychef André Andersen har de seneste uger haft travlt med forberedelserne til den store dag.

- Det er klart, at det nye torv har givet sine udfordringer, da tingene jo ikke længere er som de plejer at være. Vi skulle blandt andet lige finde plads til placering af skøjtebanen, der vil være åben til 23. december, afslører André Andersen, der også har allieret sig med Tivoliland, der blandt andet er klar med nogle julehytter med madvarer og en forlystelse for børnene.

Efter juletræstændingen vil julemanden hygge med børnene, ligesom der er sørget for livemusik med bandet Resonance.

Og så står den ellers på Black Friday og butikker fyldt med et hav af attraktive tilbud.

Så mon ikke, der for alvor kommer gang i julehandelen, for butikkerne er selvfølgelig åben helt til klokken 22?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce