cookie-og-privatlivspolitik
Det er den midtjyske byggevirksomhed ABC Pavilloner, som har stået for de midlertidige boliger.
Det er den midtjyske byggevirksomhed ABC Pavilloner, som har stået for de midlertidige boliger.
Foto: Rambøll

Ugeavisen

Der er gode genhusningsrammer

Første etape af Nykøbing Falster Boligselskabs totalrenovering af boligafdeling 35 på Hammerlodden og Teglværksgade er netop afsluttet.
28. februar 2019 kl. 15:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Når større renoveringsprojekter i boligforeninger igangsættes, er det svært at undgå, at det kommer til gene for beboerne. Her betyder det nemlig ofte, at beboerne må genhuses i blandt andet andre lejligheder eller sommerhuse, mens renoveringsarbejdet står på. Det gælder eksempelvis i Nykøbing, hvor Nykøbing Falster Boligselskab netop er ved at totalrenovere boligafdeling 35 på Hammerlodden og Teglværksgade.

Her skal alt lige fra køkken og bad til udearealer renoveres og udskiftes, og det betyder, at omkring 100 personer i løbet af to år skal genhuses af fem omgange. I den forbindelse er første etape netop afsluttet, hvor det første hold beboere, der blev genhuset i oktober 2018, nu kan flytte tilbage i deres hjem, mens de næste 12 familier fra februar rykker fra deres lejlighed ud til en midlertidig løsning.

Her har det været vigtigt for både boligselskabet og for genhusningskoordinator Trine Relster fra Rambøll, at projektet blev til så lidt gene for beboerne som muligt, og derfor er der til projektet valgt en alternativ genhusningsløsning til flere af familierne:

- Det har stor betydning for familiers hverdag, når de bliver rykket væk fra deres trygge rammer og over til en midlertidig bolig. Derfor valgte vi en løsning, hvor beboerne kunne bo på samme grund og således have samme indkøbsmuligheder, afstand til arbejde og omkringliggende faciliteter, som de er vant til at have, så det ikke påvirker hverdagen mere end højst nødvendigt, lyder det fra genhusningskoordinator hos Rambøll Trine Relster, der har rådgivet boligselskabet på projektet og været koordineringsled mellem bygherre og beboere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce