cookie-og-privatlivspolitik
Anlægsarbejdet er blevet delt i to etaper. Torvet og en del af Vestensborg Allé udgør første etape, og det arbejdet bliver færdigt i år.
Anlægsarbejdet er blevet delt i to etaper. Torvet og en del af Vestensborg Allé udgør første etape, og det arbejdet bliver færdigt i år.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Første spadestik tages

Langt om længe kommer renoveringen af Torvet i Nykøbing i gang.
13. maj 2019 kl. 09:01 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

13. maj klokken 15 tages første spadestik til det nye torv i Nykøbing. Det bliver starten på anlægsarbejdet af første etape af den områdefornyelse, som Guldborgsund Kommune begyndte på tilbage i 2017. Samtidig åbnes dørene for første gang til kommunens nye bykontor, som får til huse på torvet i hele anlægsperioden.

Spørgerunde for alle borgere og erhvervsdrivende, arkitektkonkurrence, tilpasninger og udbudsrunde har alle været en del af projektet siden starten gik i januar 2017.

- Vi har alle set meget frem til den dag, hvor vi endelig kommer i jorden. Det er begyndelsen til den fysiske forvandling af midtbyen, og det er et arbejdet, som kommer til at styrke hele midtbyen, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen, som også tager det første spadestik. 

Anlægsarbejdet er blevet delt i to etaper. Torvet og en del af Vestensborg Allé udgør første etape, og det arbejdet bliver færdigt i år. Næste år gælder det anden etape; Langgade, Færgestræde og St. Kirkestræde.

- For at tage bedst mulige hensyn til de erhvervsdrivende i anlægsperioden, har vi delt arbejdet i to, så hele midtbyen ikke kommer til at fremstå som en byggeplads. Samtidig vil arbejdet på torvet også blive delt op i zoner, så arbejdet færdiggøres i en zone, før man går videre til den næste. På den måde kan vi stadig have et temmeligt åbent torv, mens det er under forvandling. Det bliver altså et noget andet billede, end det ser ud nu, hvor det store byggehegn omkranser hele torvet, siger udvalgsformanden.

Mandag bliver også første åbningsdag for kommunens nye bykontor. Det har adresse Torvet 16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce