cookie-og-privatlivspolitik
Igen i år forventes de smukke Hortensias igen at hitte i de danske haver.

6

Billeder

Igen i år forventes de smukke Hortensias igen at hitte i de danske haver.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Fut i foråret - vind gavekort!

Svar på spørgsmålet, send en mail - hvis du vinder, kan du tage en tur på planteskole i påsken.
15. april 2019 kl. 09:13 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Traditionen tro i Ugeavisens store påskeudgave er vi på banen med en læserkonkurrence.

I år sker det sammen med Radsted Gartneri, og sammen med dem udlodder vi et gavekort på 1.500 kroner, der kan omsættes til, hvad end man lyster hos Radsted Gartneri - om det er planter til drivhuset, blomster til krukker, buske, træer, brugskunst skønne buketter eller noget andet.

Når vi rammer påsken, lyder startskuddet for alvor til årets plantesæson. Det kribler i fingrene for at komme i gang, og vi motiveres af lyset og solen.

- Vi satser på, at vi snart har sluppet den sidste nattefrost, men for eksempel de farverige stedmødre kan godt tåle frost. Det er også snart drivhustid, hvor der skal gang i krydderurterne, tomater og agurker. Her kan jeg nævne en ny type kapilærkasse, vi har fået hjem. De kan holde i mange år, og er lavet af gamle ølkasser. Og så er de knapt så iøjnefaldende som de gammeldags hvide af slagsen, fortæller indehaver Lars Nielsen, der har ni ansatte med ombord.


Havecenteret

Hvert år kommer der nye sorter til, og de store klassikere som for eksempel hortensia og rhododendron bliver fremdyrket, så de bliver mere modstansdygtige. Og de fås efterhånden i mange forskellige varianter.

- Vi oplever, at ikke mindst børnfamilierne er blevet glade for at kunne dyrke frugttræer og buske i egen have. Det er hyggeligt, når man selv kan gå ud og plukke til madlavningen. Livet med et drivhus er der også mange, der nyder, tilføjer han.


Blomster til bordet

Lars Nielsen fortæller, at der inden for planter er opstået et nyt fænomen - "bloggerplanter", og det vil sige planter, der er populære på diverse sociale medier. Det kan for eksempel være specielle grønne bregner eller grønne planter med meget spraglede blade. Men det kan også sagtens være in med planter og blomster, vi kan huske fra "mormors tid".

Ud over blomster og planter, der skal i jorden, tilbyder Radsted Gartneri også en meget stor afdeling med lækre gavepakker, smykker, friskmalet "gartnerkaffe", gode flasker, og så er der buketterne...

- Vi er altid klar med færdige buketter, ligesom vi også gerne binder efter kundens ønske, supplerer Helle fra "binderiet".


Konkurrence

For at deltage i konkurrencen om gavekortet på 1.500 kroner til Radsted Gartneri, skal du indsende dit svar på spørgsmålet: Hvad er betegnelsen for de planter, der er populære på de sociale medier? Send svaret til konkurrencer@ugeavisen-guld.dk senest onsdag 17. april klokken 12. Herefter får vinderen direkte besked, og kan indløse præmien i påsken. Husk at påføre mailen navn, adresse og telefonnummer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce