cookie-og-privatlivspolitik
Lucia vil også gerne blive julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Pigerne skal lære at bage og strikke.
Lucia vil også gerne blive julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Pigerne skal lære at bage og strikke.
Foto: Nfbio.dk

Ugeavisen

Så skal der gang i julehyggen

To danske julefilm er på premiereplakaten på torsdag - og så en en enkelt action gyser.
07. november 2018 kl. 08:25 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

I biografen på Slotsbryggen skrues der lige så stille op for julehyggen, og på torsdag er der tre premierer på programmet, hvoraf de to er danske julefilm.

Den danske julefilm Julemandens datter foregår i Grønland, hvor den 12-årige Lucia bor sammen med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden.

Lucia går på den internationale julemandsskole, hvor alle verdens forskellige julemænd bliver lært op - Santa, Nicolaus, Julius, og så videre. Lucia vil også gerne blive julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Pigerne skal lære at bage og strikke, mens drengene lærer at kravle ned ad skorsten og styre et rensdyrspand.

Lucia syntes det er uretfærdigt, og efter hun fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance: hun skal bestå optagelsesprøven, som alle andre.

Pigen skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske; at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask inden det er for sent.

I den anden julefilm spiller Paprika Steen i sin egen film Den tid på året. Den foregår hjemme hos Katrine og Mads, hvor de til den traditionsrige juleaften forsøger at samle hele deres familie. Men det kommer ikke til at gå helt som planlagt...

Og så er der action gyseren Overlord, der handler om to amerikanske soldater, der kommer bag fjendens linje på en mission under Anden Verdenskrig. Men snart finder de ud af, at landsbyen ikke kun er invaderet af nazister, og der er en større trussel på spil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce