cookie-og-privatlivspolitik
Fra 1. april skal hunden være i snor på en række danske strande.  Der kan dog være undtagelser for specifikke strande.
Fra 1. april skal hunden være i snor på en række danske strande. Der kan dog være undtagelser for specifikke strande.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Ugeavisen

Strandhunden skal i snor

Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.
12. april 2019 kl. 09:51 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Ligesom mennesker elsker mange hunde at komme på stranden. Der er mange forskellige muligheder for stimulering af snuden og opdagelser i vandet. Men fra 1. april til 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande. Der kan dog være undtagelser for specifikke strande, så det er en god idé at holde øje med den lokale skiltning.

Udover respekten for de badende gæster, påpeger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode:

- Det er meget vigtigt at holde sin hund i snor efter 1. april, fordi vi hundeejere skal tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem, så det er vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde.


Hold øje med skiltning

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte hunde, så hold altid øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet.

Det forringer ikke hundens strandtur at være i snor. Ifølge Jens Jokumsen vil hunden nyde strandturen både med og uden snor, da den på begge måder kan opleve alle strandens sanseindtryk.


Vigtigst med aktivering

- En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej. Så bevar strandturene, for snoren snører ikke snuden, pointerer Jens Jokumsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce