cookie-og-privatlivspolitik
Kommunerne har også mulighed for at fastsætte særlige afstandskrav i et område af hensyn til sikkerheden for mennesker, dyr eller ejendomme.
Kommunerne har også mulighed for at fastsætte særlige afstandskrav i et område af hensyn til sikkerheden for mennesker, dyr eller ejendomme.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Vigtigt: Hold afstand når du skyder af!

Der hører fyrværkeri til en rigtigt god nytårsaften, men der skal helst ikke ske ulykker, når det fyres af.
30. december 2019 kl. 08:19 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Fyrværkeri, der er antændt, kan skade børn og voksne, der er for tæt på og bliver ramt af fyrværkeriet. Men det kan også sætte ild på bygninger, høstakke, tør beplantning og andet brændbart, hvis der ikke bliver holdt tilstrækkelig afstand. Ligeledes kan både dyr på landbrug og hundekenneler og familiens kæledyr blive skræmt af larm og lysglimt fra fyrværkeri, der fyres af tæt på dyrene.


Faste reglerfor afstand

Der er faste regler for, hvor stor afstand der skal være, når der skydes fyrværkeri af. Til døråbninger, porte og andre åbninger i bygninger skal der være mindst ti meter, når der skydes raketter af.

Til bygninger med tag, der let antændes, for eksempel stråtag, skal der holdes en afstand på mindst 100 meter, når der skydes fyrværkeri af. Med raketter skal der holdes mindst 200 meters afstand.

Samme afstandskrav er der til let antændelig bevoksning, oplag af brændbare materialer og lignende.

Der skal være mindst 100 meters afstand til landbrug med dyrehold, hundekenneler eller marker med dyr, der går ude. Bemærk, at i blæsevejr skal der i vindretningen være dobbelt så stor afstand til bygninger og beplantning, der kan antændes.

Det betyder, at der skal være mindst 20 meter til åbninger i bygninger, og man skal holde sig mindst 400 meter fra bygninger med stråtag, bevoksning og brændbart materiale, når der skydes raketter af.

Med andet fyrværkeri skal man holde mindst 200 meters afstand i vindretningen. En kommune kan forbyde brug af fyrværkeri i et område, hvor der en særlig risiko.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce